iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Yağ Mantısı (Orjinal) Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı sizma zeytinyagi
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım paket yas maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar un
*Yeteri kadar su
İçi için;
*200 gr kiyma
*5 sap maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Tozbiber
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Toz biber
*5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*Su
*1 kase yoğurt (isteğe göre sarımsaklı yoğurt)
Kayseri Yağ Mantısı (Orjinal) Tarifi Yapılışı
1
*Bütün malzemelerimizi geniş bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz ve 1 saat kadar dinlendiriyoruz
*Mayalanan hamurumuzu açıyoruz
*Büyük kareler şeklinde kesiyoruz
*Ortasına karıştırdığımız iç malzemelerimizi koyuyoruz ve bir ucundan başlayarak çiçek şeklinde çok bastırmadan kapatıyoruz
*Kızgın yağın içine ağzı aşağıda kalacak şekilde bırakıyoruz ki açılıp içi dökülmesin (Fotoğraftaki gibi)
*Başka bir tavada salçayı yağı pürüzsüz yapacak kadar suyu bir taşım kaynatıyoruz
*Kızarttıktan sonra servis tabağımıza alıp üzerine özemiş olduğumuz yoğurdumuzu onun üzerinede salçamızı gezdiriyoruz
*Mutlu kalın?Afiyet olsun?
*1 adet yumurta
*2 yemek kaşığı sizma zeytinyagi
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım paket yas maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar un
*Yeteri kadar su
İçi için;
*200 gr kiyma
*5 sap maydanoz
*Tuz
*Karabiber
*Tozbiber
Üzeri için;
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Toz biber
*5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*Su
*1 kase yoğurt (isteğe göre sarımsaklı yoğurt)
Kayseri Yağ Mantısı (Orjinal) Tarifi Yapılışı
1
*Bütün malzemelerimizi geniş bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz ve 1 saat kadar dinlendiriyoruz
*Mayalanan hamurumuzu açıyoruz
*Büyük kareler şeklinde kesiyoruz
*Ortasına karıştırdığımız iç malzemelerimizi koyuyoruz ve bir ucundan başlayarak çiçek şeklinde çok bastırmadan kapatıyoruz
*Kızgın yağın içine ağzı aşağıda kalacak şekilde bırakıyoruz ki açılıp içi dökülmesin (Fotoğraftaki gibi)
*Başka bir tavada salçayı yağı pürüzsüz yapacak kadar suyu bir taşım kaynatıyoruz
*Kızarttıktan sonra servis tabağımıza alıp üzerine özemiş olduğumuz yoğurdumuzu onun üzerinede salçamızı gezdiriyoruz
*Mutlu kalın?Afiyet olsun?