Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayseri Yağlaması (Şebit)

Kayseri Yağlaması (Şebit)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı ılık süt
*1 paket instant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı şeker
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*5 su bardağı un

İç harcı için;


*500 gr kıyma
*2 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*2 adet kırmızı biber
*2 adet domates
*2 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı salça
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 çay bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı pulbiber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için;


*1 kase yoğurt
*3 diş sarımsak

Sosu için;


*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı sıcak su

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Yapılışı Adana, Maraş derken sıra geldi Kayseriye Daha çok yöresel lezzetleri tercih ediyorum galiba Pasta börekte yeniliklere sevsemde, yemeklerde tercihim bizim yörenin yemekleri ??
Kayseri Yağlanması da çok nefis oluyor Tadı lazanyaya benziyor Denemeyenlere tavsiye ederim ??

1
*Tarifimiz için önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım
*Kabımıza sütü, suyu, yağı, şekeri, mayayı ve tuzu koyup karıştıralım
*Yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım
*Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım
*Diğer yanda iç harcını hazırlayalım
*Tavaya kıymayı koyup suyunu çekene dek pişirelim
*Yağları ilave edip kavuralım
*Rondoda çektiğimiz soğanın suyunu sıkıp ilave edelim
*Biberleride rondoda çekip ilave edelim İsteyen elinde doğrayabilir
*İyice kavrulunca salçayı ve baharatları ilave edelim
*İki büyük domatesi rendeleyip ilave edelim
*En son sıcak suyu koyup 10 dakika pişirelim
*Tuzu ve baharatı kendimize göre ayarlayalım
*Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim
*Her birini unlayarak servis tabağı kadar açalım
*Tavada bazlamaları pişirelim
*Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim
*12 beze bitene kadar bu işlemi yapalım
*En üstede iç harçtan sürelim
*4 parçaya keselim
*Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan koyalım İsteyen sade isteyen yoğurt koyarak yiyebilir Afiyetler olsun
 

Similar threads

* Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *4 su bardağı*un *1 su bardağı*ılık su *1 su bardağı*ılık süt *1 yemek kaşığı*sıvı yağ *1 yemek kaşığı*tuz *1 yemek kaşığı*instant maya *1 tatlı kaşığı*toz şeker İçi için: *350 gram*kıyma *4 adet*rendelenmiş domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Pratik Kayseri (Şebit) Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Lavaşı için; *4 su bardağı un *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı şeker *1 paket kuru maya *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 su bardağı ılık süt *1 çay bardağı ılık su İçi : *250 grm kıyma *2 kırmızı biber *2 yeşil biber *1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Kayseri Yağlaması Yapımı (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: *4 su bardağı un *1 tatlı kaşığı tuz *2 yemek kaşığı kuru maya *Ilık su Kıymalı harcı için: *300 gram kıyma *1 adet kuru soğan *3 adet yeşil biber *3 adet domates *1 yemek kaşığı salça *Yarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler *6 adet şebit Kıyması için; *1 su bardağı sıvı yağ *1 büyük soğan *4 adet çarliston biber *1 adet domates *Yarım kilo kıyma *Tuz, pul biber *2 yemek kaşığı salça Yoğurt için; *Tuz ve sarımsak Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı Soğanları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Ev yapımı kıtır kıtır lavaş ekmeğinin üzerine dökülen kıymalı harçla tadına doyulmaz bir lezzete dönüşen Kayseri yağlamasını evinizde pratik bir tarifle kolaylıkla yapabilirsiniz. Kıyma, domates, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanan kayseri yağlaması 11 kat ince lavaşla hazırlanmaktadır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt