Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kayseri Yağlaması Tarifi Garanti Lezzet

Kayseri Yağlaması Tarifi Garanti Lezzet

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kayseri Yağlaması Tarifi Garanti Lezzet İçin Malzemeler

*3 su bardağı su
*Aldığı kadar un
*1 paket insant maya
*1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı;


*300 Gr az yağlı ince çekilmiş kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Yarım demet maydanoz
*3 adet yeşil biber
*3 adet kabuğu soyulmuş domates
*2 orta boy kuru soğan

Üzerine;


*1 kâse yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı tuz

Kayseri Yağlaması Tarifi Garanti Lezzet Yapılışı Öncelikle geniş bir kaba unu ve diğer malzemeleri alıp iyice yoğuralım yaklaşık bir bir buçuk saat kadar mayalandıralım ( hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak un miktarını kişi sayısına göre azaltıp çoğaltılabilirsiniz) Diğer taraftan tencereye çok ince doğranmış olan soğan ve biberleri alıp soteleyelim kıymamızı da ekleyip pişirelim Kıyma suyunu çekmesine yakın salçayı ve küçük küçük doğranmış olan domateside ilave edip pişirelim ( domatesleri rendeleyip veya rondodan da geçirebilirsiniz )ve baharatları da ekleyip bir su bardağı su ilave ederek biraz daha pişirelim Ocağımızın altını kapatalım ve ince doğranmış olan maydanozuda ilave edip tencerenin kapağını kapatalım diğer taraftan mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Merdane ile pasta tabağından biraz büyük olarak açıp teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz Bu işleme bezelerimiz bitene kadar devam edelim Pişme işlemi bittikten sonra büyük bir tepsiye bir tane pişen lavaştan alıp üzerine kıymalı harçtan koyup her tarafına gelecek şekilde yayalım kat kat lavaş ve kıymalı harcımızı bitene kadar devam edelim daha sonra dilimleyip sarımsaklı yoğurt ile servis edelim
(pişirmiş olduğumuz lavaşları derin dondurucu da uzun süre muhafaza Edip dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz)
Afiyet olsun
 

Similar threads

Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; *4 su bardağı ılık su *2 yemek kaşığı süt *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 yemek kaşığı instant maya *1 tatlı kaşığı şeker *15 tatlı kaşığı tuz *Alabildiği kadar un Kıymalı iç harcı için; *500 gr orta yağlı kıyma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su 1 küp yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 23 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (kolay açılması için) Aldığı kadar un İç malzemesi için; 400 gram kıyma Sıvıyağ 2 adet orta boy soğan 56 adet sivri biber 2 orta boy domates 1 yemek kaşığı salça 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Ev yapımı kıtır kıtır lavaş ekmeğinin üzerine dökülen kıymalı harçla tadına doyulmaz bir lezzete dönüşen Kayseri yağlamasını evinizde pratik bir tarifle kolaylıkla yapabilirsiniz. Kıyma, domates, biber ve çeşitli baharatlarla hazırlanan kayseri yağlaması 11 kat ince lavaşla hazırlanmaktadır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : *5 su bardağı un *1 su bardağı ılık süt *1 su bardağı ılık su (Gerektiği kadar kullanın) *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *1 yemek kaşığı kuru maya *2 yemek kaşığı sıvı yağ Kıymalı harcı: *400 gr kıyma *1 büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı ılık su *1 su bardağı ılık süt *1 paket instant maya *1 tatlı kaşığı tuz *1 tatlı kaşığı şeker *2 yemek kaşığı sıvı yağ *5 su bardağı un İç harcı için; *500 gr kıyma *2 adet soğan *2 adet yeşil biber *2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt