iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Yağlaması Tarifi Garanti Lezzet İçin Malzemeler
*3 su bardağı su
*Aldığı kadar un
*1 paket insant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
*300 Gr az yağlı ince çekilmiş kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Yarım demet maydanoz
*3 adet yeşil biber
*3 adet kabuğu soyulmuş domates
*2 orta boy kuru soğan
Üzerine;
*1 kâse yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı tuz
Kayseri Yağlaması Tarifi Garanti Lezzet Yapılışı Öncelikle geniş bir kaba unu ve diğer malzemeleri alıp iyice yoğuralım yaklaşık bir bir buçuk saat kadar mayalandıralım ( hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak un miktarını kişi sayısına göre azaltıp çoğaltılabilirsiniz) Diğer taraftan tencereye çok ince doğranmış olan soğan ve biberleri alıp soteleyelim kıymamızı da ekleyip pişirelim Kıyma suyunu çekmesine yakın salçayı ve küçük küçük doğranmış olan domateside ilave edip pişirelim ( domatesleri rendeleyip veya rondodan da geçirebilirsiniz )ve baharatları da ekleyip bir su bardağı su ilave ederek biraz daha pişirelim Ocağımızın altını kapatalım ve ince doğranmış olan maydanozuda ilave edip tencerenin kapağını kapatalım diğer taraftan mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Merdane ile pasta tabağından biraz büyük olarak açıp teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz Bu işleme bezelerimiz bitene kadar devam edelim Pişme işlemi bittikten sonra büyük bir tepsiye bir tane pişen lavaştan alıp üzerine kıymalı harçtan koyup her tarafına gelecek şekilde yayalım kat kat lavaş ve kıymalı harcımızı bitene kadar devam edelim daha sonra dilimleyip sarımsaklı yoğurt ile servis edelim
(pişirmiş olduğumuz lavaşları derin dondurucu da uzun süre muhafaza Edip dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz)
Afiyet olsun
*3 su bardağı su
*Aldığı kadar un
*1 paket insant maya
*1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı;
*300 Gr az yağlı ince çekilmiş kıyma
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1 tatlı kaşığı pul biber
*Yarım demet maydanoz
*3 adet yeşil biber
*3 adet kabuğu soyulmuş domates
*2 orta boy kuru soğan
Üzerine;
*1 kâse yoğurt
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı tuz
Kayseri Yağlaması Tarifi Garanti Lezzet Yapılışı Öncelikle geniş bir kaba unu ve diğer malzemeleri alıp iyice yoğuralım yaklaşık bir bir buçuk saat kadar mayalandıralım ( hamurumuz kulak memesi kıvamında olacak un miktarını kişi sayısına göre azaltıp çoğaltılabilirsiniz) Diğer taraftan tencereye çok ince doğranmış olan soğan ve biberleri alıp soteleyelim kıymamızı da ekleyip pişirelim Kıyma suyunu çekmesine yakın salçayı ve küçük küçük doğranmış olan domateside ilave edip pişirelim ( domatesleri rendeleyip veya rondodan da geçirebilirsiniz )ve baharatları da ekleyip bir su bardağı su ilave ederek biraz daha pişirelim Ocağımızın altını kapatalım ve ince doğranmış olan maydanozuda ilave edip tencerenin kapağını kapatalım diğer taraftan mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Merdane ile pasta tabağından biraz büyük olarak açıp teflon tavada arkalı önlü pişiriyoruz Bu işleme bezelerimiz bitene kadar devam edelim Pişme işlemi bittikten sonra büyük bir tepsiye bir tane pişen lavaştan alıp üzerine kıymalı harçtan koyup her tarafına gelecek şekilde yayalım kat kat lavaş ve kıymalı harcımızı bitene kadar devam edelim daha sonra dilimleyip sarımsaklı yoğurt ile servis edelim
(pişirmiş olduğumuz lavaşları derin dondurucu da uzun süre muhafaza Edip dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz)
Afiyet olsun