iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet şebit
Kıyması için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 büyük soğan
*4 adet çarliston biber
*1 adet domates
*Yarım kilo kıyma
*Tuz, pul biber
*2 yemek kaşığı salça
Yoğurt için;
*Tuz ve sarımsak
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı Soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, üzerine küp küp doğradığımız biberleri ekliyoruz sonra domatesimizi ekliyoruz son olarak salça, kıyma ve baharatlarımızı ekliyoruz birazda su ekledim ben hafif sulu olunca daha iyi kıvamda oluyor Kıyma piştikten sonra şebitin birini alıyoruz üzerine kıymamızı yayıyoruz üzerine diğer şebiti ekliyoruz bunu da aynı şekilde yapıyoruz şebit bitene kadar işlem devam ediyor, en son artı şeklinde kesiyoruz ve her bir dilimi bir kişiye olacak şekilde yanında sarımsaklı yoğurtla ikram ediyoruz Afiyet olsun
*6 adet şebit
Kıyması için;
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 büyük soğan
*4 adet çarliston biber
*1 adet domates
*Yarım kilo kıyma
*Tuz, pul biber
*2 yemek kaşığı salça
Yoğurt için;
*Tuz ve sarımsak
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı Soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, üzerine küp küp doğradığımız biberleri ekliyoruz sonra domatesimizi ekliyoruz son olarak salça, kıyma ve baharatlarımızı ekliyoruz birazda su ekledim ben hafif sulu olunca daha iyi kıvamda oluyor Kıyma piştikten sonra şebitin birini alıyoruz üzerine kıymamızı yayıyoruz üzerine diğer şebiti ekliyoruz bunu da aynı şekilde yapıyoruz şebit bitene kadar işlem devam ediyor, en son artı şeklinde kesiyoruz ve her bir dilimi bir kişiye olacak şekilde yanında sarımsaklı yoğurtla ikram ediyoruz Afiyet olsun