Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kayseri Yağlaması

Kayseri Yağlaması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hamur için 4 su bardağı un Yarım paket yaş maya veya bir paket instant maya 1 tatlı kaşığı tuz Su Harcı için
300 gr kıyma Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ isteğe göre 2 adet orta boy kuru soğan 3 adet domates Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı su Sosu için
Sarımsaklı yoğurt Maydonoz Limon Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Hamur ılık su ile yoğurulur Mayalanması için 30 dk kadar beklenir Küçük bezelere ayrılır ince bir şekilde açılır Açılan bazlamalar teflon tavada veya sacda pişirilir
Harcın hazırlanışı
Kıyma kavrulur Soğanlar küp küp doğranır ilave edilir Sıvı yağ eklenir Domateslerde küp küp doğranır salça eklenerek pişirilmeye devam edilir Tuz, karabiber eklenir Yarım çay bardağı su eklenir 1 yada 2 dk daha pişirilir
Pişen bazlamaların arasına harçtan konulur kat kat bir bıçak yardımı ile kesilir Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya maydanoz ile servis yapılır


Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt