iltasyazilim
FD Üye
Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler Hamur için :
*4 su bardak un
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 ya da 2 damla sıvı yağ damlatacağız
*Yetecek kadar ılık su
Üzeri için :
*400 gr kıyma
*2 adet yeşil ve kırmızı biber
*2 adet domates
*1 tatlı kaşık pul biber
*1 tatlı kaşık kara biber
*1 demet maydanoz
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı
1
*Önce hamurumuzu mayalayacağız, 4 su bardağı un, mayamızı, tuzumuzu, yağımızı, karıştırıp ılık su ile hamurumuzu yoğuracağız
*Hamurumuzu dinlendireceğiz 1 saat
*Daha sonra hamurumuzu eşit şekilde açacağız
*Tavamızda önce hepsini pişireceğiz* sonra biraz soğumasını bekleyeceğiz
*Gelelim içi için yapılış malzemelerimize : kıymamızı yağda soğanla kavuracağız
*Tuzumuzu ,biberlerimizi ekleyip pişirelim
*İçine pul biber, karabiber ekleyelim
*Bir bardakta su ekleyip salçamızı da ekleyip 10 dk kaynamaya bırakalım
*Soğuduktan sonra iç harcını ısıtıp her bir katına süreceğiz, isteğe göre yoğurta batırıp yada soslayıp yiyebiliriz
*
*4 su bardak un
*1 yemek kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı kuru maya
*1 ya da 2 damla sıvı yağ damlatacağız
*Yetecek kadar ılık su
Üzeri için :
*400 gr kıyma
*2 adet yeşil ve kırmızı biber
*2 adet domates
*1 tatlı kaşık pul biber
*1 tatlı kaşık kara biber
*1 demet maydanoz
*1 adet kuru soğan
*1 yemek kaşığı salça
Kayseri Yağlaması Tarifi Yapılışı
1
*Önce hamurumuzu mayalayacağız, 4 su bardağı un, mayamızı, tuzumuzu, yağımızı, karıştırıp ılık su ile hamurumuzu yoğuracağız
*Hamurumuzu dinlendireceğiz 1 saat
*Daha sonra hamurumuzu eşit şekilde açacağız
*Tavamızda önce hepsini pişireceğiz* sonra biraz soğumasını bekleyeceğiz
*Gelelim içi için yapılış malzemelerimize : kıymamızı yağda soğanla kavuracağız
*Tuzumuzu ,biberlerimizi ekleyip pişirelim
*İçine pul biber, karabiber ekleyelim
*Bir bardakta su ekleyip salçamızı da ekleyip 10 dk kaynamaya bırakalım
*Soğuduktan sonra iç harcını ısıtıp her bir katına süreceğiz, isteğe göre yoğurta batırıp yada soslayıp yiyebiliriz
*