iltasyazilim
FD Üye
Kaytaz Böreği (Hatay) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*5 çay bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı maya (2 paket)
*Yarım çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kıyması için;
*300 gram dana kıyma
*2 orta boy soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Tuz
Hamuru açmak için;
*1 kase yağ
Kaytaz Böreği (Hatay) Tarifi Yapılışı İyi günler
önce hamuru hazırlıyoruz Maya ve ılık suyu koyup karıştırıyoruz Arkasından şeker, tuz ve yağı koyuyoruz Unu da ekleyip yoğuruyoruz Hamur cıvık bir hamur olacak Hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Sonra büyük kahvaltı tepsisine küçük küçük yumaklar kesip bütün hamuru bitiriyoruz Tek tek açıyoruz açarken yırtık gibi olabilir Önce üst tarafı ortaya kadar katlıyoruz Sonra alt tarafı atıyoruz yanlardan da katlıyoruz Hepsini böyle yapıp kıymaları koyuyoruz Yumakları koymadan tepsiyi yağlayın Hamuru açarken de yağlayarak açın 180 derece de 25 dk pişirin
*5 çay bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı maya (2 paket)
*Yarım çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kıyması için;
*300 gram dana kıyma
*2 orta boy soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Tuz
Hamuru açmak için;
*1 kase yağ
Kaytaz Böreği (Hatay) Tarifi Yapılışı İyi günler
önce hamuru hazırlıyoruz Maya ve ılık suyu koyup karıştırıyoruz Arkasından şeker, tuz ve yağı koyuyoruz Unu da ekleyip yoğuruyoruz Hamur cıvık bir hamur olacak Hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Sonra büyük kahvaltı tepsisine küçük küçük yumaklar kesip bütün hamuru bitiriyoruz Tek tek açıyoruz açarken yırtık gibi olabilir Önce üst tarafı ortaya kadar katlıyoruz Sonra alt tarafı atıyoruz yanlardan da katlıyoruz Hepsini böyle yapıp kıymaları koyuyoruz Yumakları koymadan tepsiyi yağlayın Hamuru açarken de yağlayarak açın 180 derece de 25 dk pişirin