Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaytaz Böreği (Hatay)

Kaytaz Böreği (Hatay)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kaytaz Böreği (Hatay) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;


*5 çay bardağı ılık su
*Yarım çay bardağı maya (2 paket)
*Yarım çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı sıvı yağ

Kıyması için;


*300 gram dana kıyma
*2 orta boy soğan
*1 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Karabiber
*Tuz

Hamuru açmak için;


*1 kase yağ

Kaytaz Böreği (Hatay) Tarifi Yapılışı İyi günler
önce hamuru hazırlıyoruz Maya ve ılık suyu koyup karıştırıyoruz Arkasından şeker, tuz ve yağı koyuyoruz Unu da ekleyip yoğuruyoruz Hamur cıvık bir hamur olacak Hamuru yarım saat dinlendiriyoruz Sonra büyük kahvaltı tepsisine küçük küçük yumaklar kesip bütün hamuru bitiriyoruz Tek tek açıyoruz açarken yırtık gibi olabilir Önce üst tarafı ortaya kadar katlıyoruz Sonra alt tarafı atıyoruz yanlardan da katlıyoruz Hepsini böyle yapıp kıymaları koyuyoruz Yumakları koymadan tepsiyi yağlayın Hamuru açarken de yağlayarak açın 180 derece de 25 dk pişirin
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt