Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaz eti nasıl pişirilir? Ağızları sulandıran kaz tandır tarifi

Kaz eti nasıl pişirilir? Ağızları sulandıran kaz tandır tarifi
0
136

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
kaz_tandir_tarifi_1543235972_9412.jpg

Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak velev misiniz? Özellik Şark Anadolu'nun gelir kaynağı haline gelen kaz tandır, orada yaşayan kimseleri sıhhatlerini borçlu oldukları bir yemek. Yüzyıllardır bir gelenek haline gelen kaz tandır görenlerin ağızlarını sulandırıyor. Bu kış sevdiklerinizi bir sofrada buluşturmak isterseniz kaz tandır tanımımızı inceleyebilirsiniz.

Türkiye'nin en değerli kaz üretim merkezlerinden biri Kars'ta kadınların unutulmaya yüz tutan ekmek tandırlarında pişirdiği kaz, damak tadına değer verenlere münferit bir lezzet sunuyor. Kaz etini yemek için Dünyanın dört bir yanından turistler Türkiye'ye geliyor. Kış öncesi besiye alınan kazlar yerkürenin birçok noktasında meşhur oldu. Turistlerin devletlerinde bu lezzeti anlatmalarının yararı da büyük. Türkiye'de Ardahan ve Kars'ta yapılan kaz yemekleri için akınlar başladı. Ağır ve yağlı bir et olan kaz etinin zararlı olduğuna dair çeşitli söylemler vardır ama bu mevzuda kanıtlanmış bir haber yoktur. Sadece ağır ve yağlı olduğu için kalp ve damar rahatsızlıkları ile kolesterol üzere hastası olan şahıslara önerilmemektedir.Günlük protein gereksinimimizin yarısını içinde bulunduran kaz etinde A, B, E vitaminleri yüksek orantıda bulunur ve B12 eksikliğine çok güzel gelir.Kaz etinde bulunan fosfor ve kalsiyum diş etlerine ve kemiklere hayli yararlıdır. İçeriğinde ki B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken B5 vitamini de saçların doğal rengini muhafazaya yardımcı olabilir. Sizde kaz etini pişirmek istiyorsanız tanımımızı inceleyebilirsiniz.

RNJ2S_1568885176_664.jpg

KAZ ETİ TANIMI:

MATERYALLER

2 buçuk kg Kars yahut Ardahan kazı
Yeteri kadar su
3 su bardağı pilavlık bulgur

Üzerine;

1 çay bardağı likit yağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı yoğurt
1’er tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber



Rciez_1543220572_6646.jpg

YAPILIŞI

Kaz etini sıcak suyun içerisinde bolca yıkayın. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyerek, 2 buçuk saat haşlayın. Akabinde suyunu süzerek fırın tepsisine ek edin. Üzerine kasenin içerisinde likit yağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırıp fırçayla sürün.

Evvelden ısıtılmış yaklaşık 180 radde tandırın içerisinde üzeri kızarana kadar pişirin.

Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin. Tıpkı pilav yapar üzere pişirip üzerine havlu kağıt örterek demlenmesini sağlayın.

Pişen kazı tandırdan çıkarıp, pilavla birlikte servis edin.

Afiyet olsun...
 
858,493Konular
981,562Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt