Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kaz nasıl pişirilir? Tandırda kaz tarifi

Kaz nasıl pişirilir? Tandırda kaz tarifi
0
122

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
kaz_tandir_tarifi_1543235972_9412.jpg

Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak ister misiniz? Özellik Doğu Anadolu'nun gelir kaynağı haline gelen kaz tandır, orada yaşayan kişileri sağlıklarını borçlu oldukları bir yemek. İşte yapımı pratik, yemesi oldukça keyifli olan kaz tandır tarifi bugünkü yazımızda.

Türkiye'nin en önemli kaz üretim merkezlerinden biri Kars'ta kadınların unutulmaya yüz tutan ekmek tandırlarında pişirdiği kaz, damak tadına önem verenlere ayrı bir lezzet sunuyor. Kaz etini yemek için Dünyanın dört bir yanından turistler Türkiye'ye geliyor. Kış öncesi besiye alınan kazlar dünyanın birçok noktasında meşhur oldu. Turistlerin ülkelerinde bu lezzeti anlatmalarının faydası da büyük. Türkiye'de Ardahan ve Kars'ta yapılan kaz yemekleri için akınlar başladı. Ağır ve yağlı bir et olan kaz etinin zararlı olduğuna dair çeşitli söylemler vardır fakat bu konuda kanıtlanmış bir bilgi yoktur. Yalnızca ağır ve yağlı olduğu için kalp ve damar rahatsızlıkları ile kolesterol gibi hastası olan kişilere önerilmemektedir.Günlük protein ihtiyacımızın yarısını içinde bulunduran kaz etinde A, B, E vitaminleri yüksek oranda bulunur ve B12 eksikliğine çok iyi gelir.Kaz etinde bulunan fosfor ve kalsiyum diş etlerine ve kemiklere oldukça yararlıdır. İçeriğinde ki B6 vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken B5 vitamini de saçların doğal rengini korumaya yardımcı olabilir. Sizde kaz etini pişirmek istiyorsanız tarifimizi inceleyebilirsiniz.

RNJ2S_1568885176_664.jpg

KAZ ETİ TARİFİ:

MALZEMELER

2 buçuk kg Kars veya Ardahan kazı
Yeteri kadar su
3 su bardağı pilavlık bulgur

Üzerine;

1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı yoğurt
1’er tatlı kaşığı pulbiber ve karabiber

Rciez_1543220572_6646.jpg

YAPILIŞI

Kaz etini sıcak suyun içerisinde bolca yıkayın. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyerek, 2 buçuk saat haşlayın. Ardından suyunu süzerek fırın tepsisine ilave edin. Üzerine kasenin içerisinde sıvı yağ, salça, yoğurt, pulbiber ve karabiberi karıştırıp fırçayla sürün.

Önceden ısıtılmış yaklaşık 180 derece tandırın içerisinde üzeri kızarana kadar pişirin.

Bulguru bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar, kazı haşladığınız sudan ekleyin. Aynı pilav yapar gibi pişirip üzerine havlu kağıt örterek demlenmesini sağlayın.

Pişen kazı tandırdan çıkarıp, pilavla beraber servis edin.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak velev misiniz? Özellik Şark Anadolu'nun gelir kaynağı haline gelen kaz tandır, orada yaşayan insanları sıhhatlerini borçlu oldukları bir yemek. İşte prodüksiyonu pratik, yemesi nispeten keyifli olan kaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak ister misiniz? Özellik Doğu Anadolu'nun gelir kaynağı haline gelen kaz tandır, orada yaşayan kişileri sağlıklarını borçlu oldukları bir yemek. Yüzyıllardır bir gelenek haline gelen kaz tandır görenlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak ister misiniz? Özellik Doğu Anadolu'nun gelir kaynağı haline gelen kaz tandır, orada yaşayan kişileri sağlıklarını borçlu oldukları bir yemek. Yüzyıllardır bir gelenek haline gelen kaz tandır görenlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak ister misiniz? Özellik Doğu Anadolu'nun gelir kaynağı haline gelen kaz tandır, orada yaşayan kişileri sağlıklarını borçlu oldukları bir yemek.Yüzyıllardır bir gelenek haline gelen kaz tandır görenlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Soğuk kış günlerinde kalabalık sofralarda enfes bir kaz tandır yemeği ile ortamı ısıtmak velev misiniz? Özellik Şark Anadolu'nun gelir kaynağı haline gelen kaz tandır, orada yaşayan kimseleri sıhhatlerini borçlu oldukları bir yemek. Yüzyıllardır bir gelenek haline gelen kaz tandır görenlerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt