Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kaza namazı borcu olan nafile namaz kılabilir mi?

Kaza namazı borcu olan nafile namaz kılabilir mi?
0
113

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kaza namazı borcu varken nafile namaz kılınır mı

Kazaya kalmış namazların kazasıyla meşgul edinmek, nafile namaz kılmaktan kayda değer ve önceliklidir Oysa süre namazları ile birlikte kılınan ahenkli nafileler (revatib sünnetler) ve teravih namazı, imkánlar ölçüsünde kılınmalıdır Hz Peygamber (IDDIA) bir hadislerinde, Kulun kıyamet günü birincil hesaba çekileceği konu, farz namazlarıdır Eğer bu tamamsa işi kolaylaşmıştır Somurtkan halde bakın bakalım nafileden bir şeyi var mıdır denir Nafile ile farz eksikleri tamamlanırbuyurmuştur (Tirmizi, salat, 188; İbni Mace ikame, 202) *

Similar threads

Kaza namazı borcu varken nafile namaz kılınır mı Kazaya kalmış namazların kazasıyla meşgul olmak, nafile namaz kılmaktan onemli ve onceliklidir Ancak vakit namazları ile birlikte kılınan duzenli nafileler (revatib sunnetler) ve teravih namazı, imkánlar olcusunde kılınmalıdır Hz Peygamber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Sünnet Yerine Kaza kılınırmı ? Kaza borcu olanalar nasıl kılar Kazaya kalmış namazların gecikmeye bırakılmadan acilen kazası farz olduğu için, kaza borcu olanların sünnet ve beyhude namazlarla meşgul olması, Şafiî mezhebinde caiz görülmemiştir Malikîler de kazası olanlar için sabahleyin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Kaza namazı borcu olan nafile namaz kılınabilir mi? Namaz iki nednele kazaya kalırBirincisi Uyumak ikincisi ise unutmak gibi dini bir özürle kaçırılır Üzerinde böyle farz kazası olan kişi beyhude namaz kılabilir yani beyhude namaz kılması caizdirKazaya kalmış namazların kazalarını acele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
131
Kaza namazı olan nafile namaz kılabilir mi? Kaza namazı borcu çok fazla olan kişiler beyhude namaz kılabilirlermibu konud amerak ettiğiniz bilgileri aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz Kaza namazı borcu olan şahısların nafile namaz kılmalarında hiç bir sakınca bulunmamaktadır Önemli olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Selamün Aleyküm Efendim; Hocam benim sizlere şöyle bir sorum olacaktı. Ben 32 yaşındayım ve kaza namazlarım var bunları hesaplıyorum 3 yıl gibi ama ben 1 sene de fazladan kılmak istiyorum. Asıl merak ettiğim ise şu hocam. Duyduğum kadarıyla kaza namazları olan bir kişinin nafile namaz kılması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
858,460Konular
981,105Mesajlar
29,528Kullanıcılar
mborazanSon üye
Üst Alt