Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kazak Yemekleri-Kazakistan Yemekleri-Tarifleri

Kazak Yemekleri-Kazakistan Yemekleri-Tarifleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kazakistan'ın Bölgesel Yemekleri


Kazakistan Yemekleri

Kuyrdak
Kuyrdak sigir, deve ve koyun etinden yapilir
Et lokmalik halinde kesilir
ve tencerede yag koyulup eksik kizartilir
sonra eksik su ek edilip yumusuyasiya kadar atesde pisirilir
Üstüne tuzlu ve baharat ek edilip hazirlanir
Pistikden sonra istenirse üzerine domates ve maydanoz koyulup servis yapilabilir


Kazak Mantısı (6 kişilik)

Bu yemek için özel tencere gerekir, beş katlı
En alt tencere haricinde öteki üst tencereler elek gibi altları deliktir
Kazak mantısı buharda yapılır
En alttaki tencerede su kaynar, üsttekilere buharı gider ve mantıyı buhar pişirir

Malzemeler:
1 kg yağlı kıyma,
3 havuç,
3 soğan,
45 yeşil biber,
Bir avuç maydanoz
Tuz ve biber istenilirse koyulur

Hamur mazemeleri:
750 gr un,
bir tatli kaşığı tuz,
alabilecek kadar ılık su (bayağı hamur için)

Hamuru ince açıp, 6 cm x 6 cm dört köşe halinde kesilip
ortasına bir batmış yemek yemek kaşığı karıştırılmış malzemeden koyulup
hamur zarf halinde kapatılır
Sonra delinmiş tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatılır
Daha Sonra servis yapılır


Sorpa

Etin kaynatılarak elde edilen et suyuna sorpa denilir
Sorpa, at eti, deve eti, koyun eti, sığır etinden yapılır
Etler kemikleri ile kaynatılır
Et kaynatılırken devamli karıştırılır ve üstüne gelen köprükleri alınır
Sorpa eksik tuzlu ile karıstırılarak içilirse, fazla lezzetlidir


Lağman


Hamur için malzemeler: 1 kg un,
2 yumurta,
2 akarsu kaşığı tuz,
yarım bardak su

Et suyu malzemeleri: 500 gr et,
300 gr kuyruk yagi,
300 gr lahana, 34 sogan,
34 patates,
12 havuç,
34 domates,
34 parça sarımsak,
tuzlu ve biber lezzet tahsis etmek için

Hamuru tel haline getirilir
Bunlar tuz kaynar suyunda kaynatılır
Sonra soğuk suda durulanır
Et suyunu gerçekleştirmek için et ve kuyruk yağı küçük parçalarda kesilir, patatesler zar halinde kesilir,
havuçlar, lahana ve Türk biberi dilim halinde kesilir
Soğan yüzük halinde kesilir,
domatesler kayik halinde kesilir ve sarımsak doğranır
Erimiş yağda soğan yavaş yavaş pişirilir ve sonradan üzerine et koyulur ve suyu çekene değin pişirlir
Sarımsak, patates, domates, biber ve havuç koyulur
Bu malzemelerle yarı piştikten sonradan su koyulur,
tuz, biber ve lahana koyulur ve bunların tümü yavaşça pişirilir
Servis yapılmadan önce hamur telleri kaynamış suda yumuşatılır ve bunlar et suyunla kat kat üstteki üzerine koyulur
Lağman büyük bir tabakta servis yapılır *
 
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt