iltasyazilim
FD Üye
kazak yemekleri,Kazakistanın ünlü yemeği
kazakistan yemek yemek kültürü
kazakistanın yemekleri
Kazakistanın Bölgesel Yemekleri
Kazakistan Yemekleri
Kuyrdak
Kuyrdak sigir, deve ve koyun etinden yapilir
Et lokmalik halinde kesilir
ve tencerede yag koyulup eksik kizartilir
sonra az su ilave edilip yumusuyasiya dek atesde pisirilir
Üstüne tuzlu ve baharat ek edilip hazirlanir
Pistikden sonra istenirse üstüne domates ve maydanoz koyulup servis yapilabilir
Kazak Mantısı (6 kişilik)
Bu yemek yemek için özel tencere gerekir, beş katlı
En alt tencere haricinde diğer üstteki tencereler elek gibi altları deliktir
Kazak mantısı buharda yapılır
En alttaki tencerede su kaynar, üsttekilere buharı gider ve mantıyı buhar pişirir
Malzemeler:
1 kg yağlı kıyma,
3 havuç,
3 soğan,
45 yeşil biber,
Bir avuç maydanoz
Tuzlu ve biber istenilirse koyulur
Hamur mazemeleri:
750 gr un,
bir tatli kaşığı tuz,
alabilecek kadar ılık su (normal hamur için)
Hamuru ince açıp, 6 cm x 6 cm dört köşe halinde kesilip
ortasına bir doymuş yemek yemek kaşığı karıştırılmış malzemeden koyulup
hamur zarf halinde kapatılır
Sonra delinmiş tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatılır
Daha Sonra servis yapılır
Sorpa
Etin kaynatılarak elde edilen et suyuna sorpa denilir
Sorpa, at eti, deve eti, koyun eti, sığır etinden yapılır
Etler kemikleri ile kaynatılır
Et kaynatılırken devamli karıştırılır ve üzerine gelen köprükleri alınır
Sorpa eksik tuz ile karıstırılarak içilirse, çok lezzetlidir
Lağman
Hamur için malzemeler: 1 kg un,
2 yumurta,
2 çay kaşığı tuzlu,
yarım kadeh su
Et suyu malzemeleri: 500 gr et,
300 gr kuyruk yagi,
300 gr lahana, 34 sogan,
34 patates,
12 havuç,
34 domates,
34 parça sarımsak,
tuzlu ve biber lezzet atamak için
Hamuru tel haline getirilir
Bunlar tuz kaynar suyunda kaynatılır
Daha Sonra soğuk suda durulanır
Et suyunu gerçekleştirmek için et ve kuyruk yağı küçük parçalarda kesilir, patatesler zar halinde kesilir,
havuçlar, lahana ve Türk biberi dilim halinde kesilir
Soğan yüzük halinde kesilir,
domatesler kayik halinde kesilir ve sarımsak doğranır
Erimiş yağda soğan yavaş yavaş pişirilir ve sonradan üstüne et koyulur ve suyu çekene değin pişirlir
Sarımsak, patates, domates, biber ve havuç koyulur
Bu malzemelerle benzeri piştikten daha sonra su koyulur,
tuzlu, biber ve lahana koyulur ve bunların tümü ağır ağır pişirilir
Servis yapılmadan önce hamur telleri kaynamış suda yumuşatılır ve bunlar et suyunla kat kat üst üstüne koyulur
Lağman büyük bir tabakta servis yapılır
*
kazakistan yemek yemek kültürü
kazakistanın yemekleri
Kazakistanın Bölgesel Yemekleri
Kazakistan Yemekleri
Kuyrdak
Kuyrdak sigir, deve ve koyun etinden yapilir
Et lokmalik halinde kesilir
ve tencerede yag koyulup eksik kizartilir
sonra az su ilave edilip yumusuyasiya dek atesde pisirilir
Üstüne tuzlu ve baharat ek edilip hazirlanir
Pistikden sonra istenirse üstüne domates ve maydanoz koyulup servis yapilabilir
Kazak Mantısı (6 kişilik)
Bu yemek yemek için özel tencere gerekir, beş katlı
En alt tencere haricinde diğer üstteki tencereler elek gibi altları deliktir
Kazak mantısı buharda yapılır
En alttaki tencerede su kaynar, üsttekilere buharı gider ve mantıyı buhar pişirir
Malzemeler:
1 kg yağlı kıyma,
3 havuç,
3 soğan,
45 yeşil biber,
Bir avuç maydanoz
Tuzlu ve biber istenilirse koyulur
Hamur mazemeleri:
750 gr un,
bir tatli kaşığı tuz,
alabilecek kadar ılık su (normal hamur için)
Hamuru ince açıp, 6 cm x 6 cm dört köşe halinde kesilip
ortasına bir doymuş yemek yemek kaşığı karıştırılmış malzemeden koyulup
hamur zarf halinde kapatılır
Sonra delinmiş tencereye dizilip suyu 20 dakika kaynatılır
Daha Sonra servis yapılır
Sorpa
Etin kaynatılarak elde edilen et suyuna sorpa denilir
Sorpa, at eti, deve eti, koyun eti, sığır etinden yapılır
Etler kemikleri ile kaynatılır
Et kaynatılırken devamli karıştırılır ve üzerine gelen köprükleri alınır
Sorpa eksik tuz ile karıstırılarak içilirse, çok lezzetlidir
Lağman
Hamur için malzemeler: 1 kg un,
2 yumurta,
2 çay kaşığı tuzlu,
yarım kadeh su
Et suyu malzemeleri: 500 gr et,
300 gr kuyruk yagi,
300 gr lahana, 34 sogan,
34 patates,
12 havuç,
34 domates,
34 parça sarımsak,
tuzlu ve biber lezzet atamak için
Hamuru tel haline getirilir
Bunlar tuz kaynar suyunda kaynatılır
Daha Sonra soğuk suda durulanır
Et suyunu gerçekleştirmek için et ve kuyruk yağı küçük parçalarda kesilir, patatesler zar halinde kesilir,
havuçlar, lahana ve Türk biberi dilim halinde kesilir
Soğan yüzük halinde kesilir,
domatesler kayik halinde kesilir ve sarımsak doğranır
Erimiş yağda soğan yavaş yavaş pişirilir ve sonradan üstüne et koyulur ve suyu çekene değin pişirlir
Sarımsak, patates, domates, biber ve havuç koyulur
Bu malzemelerle benzeri piştikten daha sonra su koyulur,
tuzlu, biber ve lahana koyulur ve bunların tümü ağır ağır pişirilir
Servis yapılmadan önce hamur telleri kaynamış suda yumuşatılır ve bunlar et suyunla kat kat üst üstüne koyulur
Lağman büyük bir tabakta servis yapılır
*