iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
1 kase kıyma 6 tane patlıcan 2 kuru soğan 12 tane yeşil biber 12 tane taze domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 kase su tuz pul biber
Hazırlanışı;
Önce kıymamızı bir kaba alalım İçine kuru soğan ve yeşil biberimizi doğrayıp tuz ve pul biberi de atıp yoğuralım Hazır hale getirelim, sonra kişiye göre bir tane düşecek şekilde ayarladığımız patlıcanlarımızın kabuklarını soyalım Baş kısımları kalsın, sadece sapı uzunsa onu keselim Sonra patlıcanları kesip koparmadan sadece iki parmak aralıklarla yaralım Hemen aralarına hazırladığımız kıymaları köfte şeklinde yapıp dilimlediğimiz patlıcan aralarına koparmadan bırakalım ve yağlanmış fırın tepsimize dizelima Aslında ben bu yemeği genelde yayvan bir tencerede yapardım, denedim fırında da güzel olunce artık fırında yapmaya karar verdim İsteseniz siz tencereye dizebilirsiniz Patlıcanları bu şekilde hazırlayıp dizdiğimiz fırın tepsisinin üzerine hafif tuz serpiştirelim Domates, biber ve kuru soğanlarımızı dilimleyip boşluklara dizelim Sonra bir kasede ezdiğimiz salçamızı yemeğimizin üzerine gezdirelim ve doğru fırına sürelim Çok bekleme olmadığı için patlıcanlarda asla kararma olmaz, fırında nar gibi kızaran yemeğimizi servis tabağına alıp ikram edelim
Afiyet olsun
1 kase kıyma 6 tane patlıcan 2 kuru soğan 12 tane yeşil biber 12 tane taze domates 1 yemek kaşığı domates salçası 1 kase su tuz pul biber
Hazırlanışı;
Önce kıymamızı bir kaba alalım İçine kuru soğan ve yeşil biberimizi doğrayıp tuz ve pul biberi de atıp yoğuralım Hazır hale getirelim, sonra kişiye göre bir tane düşecek şekilde ayarladığımız patlıcanlarımızın kabuklarını soyalım Baş kısımları kalsın, sadece sapı uzunsa onu keselim Sonra patlıcanları kesip koparmadan sadece iki parmak aralıklarla yaralım Hemen aralarına hazırladığımız kıymaları köfte şeklinde yapıp dilimlediğimiz patlıcan aralarına koparmadan bırakalım ve yağlanmış fırın tepsimize dizelima Aslında ben bu yemeği genelde yayvan bir tencerede yapardım, denedim fırında da güzel olunce artık fırında yapmaya karar verdim İsteseniz siz tencereye dizebilirsiniz Patlıcanları bu şekilde hazırlayıp dizdiğimiz fırın tepsisinin üzerine hafif tuz serpiştirelim Domates, biber ve kuru soğanlarımızı dilimleyip boşluklara dizelim Sonra bir kasede ezdiğimiz salçamızı yemeğimizin üzerine gezdirelim ve doğru fırına sürelim Çok bekleme olmadığı için patlıcanlarda asla kararma olmaz, fırında nar gibi kızaran yemeğimizi servis tabağına alıp ikram edelim
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.