iltasyazilim
FD Üye
Kazan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
*4 küçük boy patlıcan
*3 orta boy domates
*500 gr kıyma et
*1 adet kuru soğan
*2 adet kırmızı biber
*2 yemek kasıgı salça
*Tuz, karabiber, pul biber
Kazan Kebabı Tarifi Yapılışı Derin bir kapta kıyma et, yemeklik doğranmış kuru soğan, ince ince doğranmış kırmızı biber, salça tuz pulbiber ve baharatı koyup elinizle yoğurun
Küçükboy patlıcanları veya küçük yoksa uzun patlıcanları ortadan ikiye ayırıp 2 küçük patlıcan elde edebilirsiniz
Patlıcanlara resimdeki gibi yatay olacak şekilde kesikler atın ve kıymalı harçtan doldurun
Domatesleri de resimdeki gibi kesik atın ve ona da kıymalı harçtan ekleyin Basık tencereye dizin Gerekirse fazla yapmışsanız üst üstede dizebilirsinizEn üste domates gelecek şekilde sorun olmaz En son bol sıvı yağ ve tuz gezdirip üzerine kapağını kapatın Pişirmeye bırakın orta ateşte
Not: Tencereye asla su eklemeyin domates ve patlıcan suyunu veriyor yeterince Pişmesini de çatalla kontrol edin Eğer çatalı patlıcana batırınca rahatlıkla giriyosa pişmiş demektir
*4 küçük boy patlıcan
*3 orta boy domates
*500 gr kıyma et
*1 adet kuru soğan
*2 adet kırmızı biber
*2 yemek kasıgı salça
*Tuz, karabiber, pul biber
Kazan Kebabı Tarifi Yapılışı Derin bir kapta kıyma et, yemeklik doğranmış kuru soğan, ince ince doğranmış kırmızı biber, salça tuz pulbiber ve baharatı koyup elinizle yoğurun
Küçükboy patlıcanları veya küçük yoksa uzun patlıcanları ortadan ikiye ayırıp 2 küçük patlıcan elde edebilirsiniz
Patlıcanlara resimdeki gibi yatay olacak şekilde kesikler atın ve kıymalı harçtan doldurun
Domatesleri de resimdeki gibi kesik atın ve ona da kıymalı harçtan ekleyin Basık tencereye dizin Gerekirse fazla yapmışsanız üst üstede dizebilirsinizEn üste domates gelecek şekilde sorun olmaz En son bol sıvı yağ ve tuz gezdirip üzerine kapağını kapatın Pişirmeye bırakın orta ateşte
Not: Tencereye asla su eklemeyin domates ve patlıcan suyunu veriyor yeterince Pişmesini de çatalla kontrol edin Eğer çatalı patlıcana batırınca rahatlıkla giriyosa pişmiş demektir