Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kazanla Aşure

Kazanla Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kazanla Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr nohut
*700 gr buğday
*500 gr kuru fasulye
*1 buçuk paket kayısı yani 600 gr kadar
*1 paket kuru üzüm
*2 küçük paket kuş üzümü
*3 paket dolmalik fıstık (25 gr paketin biri)
*1 paket kuru incir 400 gr
*Toz şeker 1 kg
*1 bardak süt
*Nar, tarçın, karanfil, ceviz vb (süslemek için)

Kazanla Aşure Tarifi Yapılışı Kuru fasulye nohut ve buğdayı sıcak suda 4 saat kadar şişene kadar bekletin Sonra önce nohudu düdüklü de 40 dk pişirin Bu süre zarfında ara ara kontrol edip dağılmaması ve iyi pişmesi için kontrol edin Nohudu, fasulyeyi ve buğdayı bir taşım kaynayıp süzdükten sonra pişirin Kuru fasulye 20 dk ve buğday 15 dk da pişecektir Bir tarafta kayısıları küp küp doğrayarak soğuk suda bekletin İncirleri doğrayıp soğuk suda bekleyin Her ikisi şişecek Kuru üzümleri de soğuk su da bekletin Kuş üzümünü ise cezvede kaynatın Suyunu süzün Kazana önce buğday alıp kaynatın (Piştikten sonra hepsini teker teker) kaynayan buğdaya pişmiş nohudu koyup kaynatın Nohut iyi pişmezse şeker atın, sertleşiyor Sonra kuru fasulyeyi koyup kaynatın Dolma fıstıkları ilave edin 1 kg şeker ilave edip kaynatın Damak tadınıza göre şekeri artırabilirsiniz Kayısının suyunu süzüp koyarak 5 dk kaynatın 1 bardak süt ilave edin kaynatın Süt aşurenizi beyaz yapacak Üzümleri süzerek katıp incir de süzülüp katılarak 5 dk kaynatın İncir ve kuş üzümü katınca 5 dakikadan fazla kalmadan ocak kapatılır Yoksa aşure kararır İsterseniz karanfiller elmaya batırarak son 5 dk da içinde kalsın sonra elmayı çıkarıp hem güzel bir aroma olur Hem de için de karanfil kalmaz Bu arada unutmayın eğer asure malzemesi koyu ve su katmak gerekiyorsa mutlaka sıcak su katarak asurenizi kaynatın Bu malzemeye ben 2 buçuk litre kadar kaynamis su kattım Siz de kazanizin büyüklüğüne göre ekleyebilirsiniz Dibi tutmaması için de ara ara karıştırmayı unutmayın Üzerine nar, tarçın, badem, fındık, ceviz vb süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt