iltasyazilim
FD Üye
Kazayağı, Isırgan Ve Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 yufka
*12 demet kazayağı
*2 demet ısırgan
*1 demet ıspanak
*1 orta boy soğan
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
Sosu için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt veya süt
*1 yumurta
*Su
Üzeri için:
*Susam ve çörek otu
Kazayağı, Isırgan Ve Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Bahar mevsimi gelmiş yeşillikler tezgahlarda yerini almış İster börek ister yemek ister ekmek hepsi de harika oluyor Aslında niyetim elde açma börekti Lakin işten gelince hem yemek hem el açması zor oluyor Bu sefer kolaylık olsun diye hazır yufkadan yaptım Siz hangisini tercih ederseniz öyle yapın
Sosu karıştırıp bir kenara alın Yeşillikleri yıkayıp doğrayın Isırganı yıkarken elen kullanırsanız daha iyi olur Soğanı yemeklik doğrayın ya da rondodan geçirip geniş bir tava ya da tencerenin içine alın Yağı ekleyip hafif kavurun Ardından Yeşillikleri azar azar ekleyerek karıştırın ve rengi değişene kadar kavurun Tuz ve karabiberi de ekleyin İç harç hazırlanınca biraz soğusun Sonra yufkayı tezgaha serin Sostan yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün İç harçtan bir kısmını alıp yufkanın üzerine dağıtın Sonra rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi sarıp yağlanmış tepsiye koyun Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın Kalan sosu üzerine dökün ve en üstüne de susam ve çörek otu koyun 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler
*2 yufka
*12 demet kazayağı
*2 demet ısırgan
*1 demet ıspanak
*1 orta boy soğan
*45 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz, karabiber
Sosu için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı yoğurt veya süt
*1 yumurta
*Su
Üzeri için:
*Susam ve çörek otu
Kazayağı, Isırgan Ve Ispanaklı Börek Tarifi Yapılışı Bahar mevsimi gelmiş yeşillikler tezgahlarda yerini almış İster börek ister yemek ister ekmek hepsi de harika oluyor Aslında niyetim elde açma börekti Lakin işten gelince hem yemek hem el açması zor oluyor Bu sefer kolaylık olsun diye hazır yufkadan yaptım Siz hangisini tercih ederseniz öyle yapın
Sosu karıştırıp bir kenara alın Yeşillikleri yıkayıp doğrayın Isırganı yıkarken elen kullanırsanız daha iyi olur Soğanı yemeklik doğrayın ya da rondodan geçirip geniş bir tava ya da tencerenin içine alın Yağı ekleyip hafif kavurun Ardından Yeşillikleri azar azar ekleyerek karıştırın ve rengi değişene kadar kavurun Tuz ve karabiberi de ekleyin İç harç hazırlanınca biraz soğusun Sonra yufkayı tezgaha serin Sostan yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün İç harçtan bir kısmını alıp yufkanın üzerine dağıtın Sonra rulo şeklinde sarıp gül böreği gibi sarıp yağlanmış tepsiye koyun Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın Kalan sosu üzerine dökün ve en üstüne de susam ve çörek otu koyun 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Sevgiler
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.