Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kazı Alanında Bekçiydi: İlkokul Mezunu Dural'ın Çatalhöyük Kitabı, ABD'de Üniversite Ders Kitabı Old

Kazı Alanında Bekçiydi: İlkokul Mezunu Dural'ın Çatalhöyük Kitabı, ABD'de Üniversite Ders Kitabı Old

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
h 354 yaşındaki Sadrettin Dural,* çocukluğunda koyunlarını otlattığı Çatalhöyük'te toprağın aşağıda yatan tarihi keşfetmeye başlamasıyla hayatında yeni bir perdeyi araladı Kazı alanında bekçi olarak işe başlayan Dural, okuyup araştırdı ve birikimini aktarma isteğiyle 2007 yılında bir kitap kaleme aldı 'Protecting Çatalhöyük' adını verdiği eseri ABD'de ders kitabı olarak okutuldu* Taksi şoförlüğü yapan Dural'ın 24 yıl önce ören yeri bekçiliğine başlaması ola ki de hayatının dönüm noktası olduDural, Çatalhöyük'te kazıya başkanlık yapan Prof Dr Ian Hodder'den tercümanı aracalığıyla 52 saatlik bir ders aldıDaha daha sonra ise bir kitap yazma düşüncesi olduğunu yeniden kazı başkanı Ian Hodder ile paylaştı ve kendisinden takviye sözü aldıVe 2007 yılında kitap 'Protecting Çatalhöyük' adıyla ABD'nin Chicago kentinde İngilizce basıldıKitabı inceleyen Amerikalı akademisyenler, Binghamton Üniversitesi Insanbilim Bölümü'nde muavin ders kitabı olarak okutmaya başladıDural kitap yazmaya birincil karar verdiğinde, çevresinden 'sen kimsin kitap yazacaksın?' şeklinde yapıcı olmayan eleştiriler almış ve başladığı kitaba ara vermişAma kazıda çalışan arkeologların 'kitabı beyin yazar, diploma yazmaz' sözü üstüne her yerde çalışmalarına başlamışİlkokul mezun olan Sadrettin Dural, Bizim köyde böylece kız çocuklarını okumasına sıcak bakmazlardı Ben de sıcak bakmıyordum Çünkü atamdan böylece görmüştüm, böyle gidecek diyordum Fakat Çatalhöyük'te işe başlayınca, o eğitimli insanlarla tanışınca kızımı da oğlumu da okuttum Ben okumadığım için çok üzülmüştüm Benzer acıyı onlar yaşamasın dedim Kızım tarih öğretmeni oldu Oğlu ise parasal müşavir oldu Onlar da benim onur kaynağım oldudediÖte yana Dural kendi dilinde bir kitap akın etmek için çalışmalarını tamamladıİkinci kitabını bastırmak için Kültür ve*Turizm Bakanlığı'na teşvik talebinde bulunduğunu; fakat olumsuz yanıt aldığını söyleyen Dural, ilk olarak bankadan 27 bin lira kredi çektiğini anlattı Paranın yetersiz kaldığını, ikinci kredi başvurusundan da negatif yanıt alınca 22 bin liraya otomobilini sattığını söyleyen Dural, ''Arabamı sattım ve '9000 bin sene önce Çatalhöyük'te yaşam' adlı kitabım okuyucularla buluştudediBu hoş hikayeyi diğer taraftan kahramanının ağzından kulak vermek isteyenleri böyleBu hoş hikayeyi bundan başka kahramanının ağzından kulak vermek isteyenleri böyle Bu hoş hikayeyi bir de kahramanının ağzından kulak vermek isteyenleri böyle Çatalhöyük hakkında data almak isteyenlerdi de böyle alalımİdeal Toplum 9 Bin Sene Önce Bu Topraklardaydı: Çatalhöyük'te Hükümetsiz ve Eşit Yaşam

858,496Konular
981,835Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt