iltasyazilim
FD Üye
Kebap (Malatya) Tarifi İçin Malzemeler
*200 gr kıyma
*1 yumurta
*1 küçük kuru soğan
*1 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı su
*2 su bardağı kırık bulgur (orta bulgur)
*Tuz
*Karabiber
Kebap (Malatya) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Soğan rendelenir Kıyma,yumurta,soğan, bulgur, tuz yoğrulmaya başlanır 1 çay bardağı su 5 defada bitecek şekilde 10 dakika (önemli) boyunca yoğurulur Görselde gösterdiğim gibi macun gibi olana kadar yoğurulur
Bir kaseye su konulur Eli her kebapta ıslatarak ceviz büyüklüğünde alınır ve önce top yapılıp sonra yassılaştırılır Kebaplar pişmek için hazır Kebaplar kaynayan tuzlu suda haşlanır Bu şekilde de tüketilebilir
Yumurtaya bulanıp yağda kızartılır Afiyet olsun
*200 gr kıyma
*1 yumurta
*1 küçük kuru soğan
*1 yemek kaşığı un
*1 çay bardağı su
*2 su bardağı kırık bulgur (orta bulgur)
*Tuz
*Karabiber
Kebap (Malatya) Tarifi Yapılışı Merhabalar
Soğan rendelenir Kıyma,yumurta,soğan, bulgur, tuz yoğrulmaya başlanır 1 çay bardağı su 5 defada bitecek şekilde 10 dakika (önemli) boyunca yoğurulur Görselde gösterdiğim gibi macun gibi olana kadar yoğurulur
Bir kaseye su konulur Eli her kebapta ıslatarak ceviz büyüklüğünde alınır ve önce top yapılıp sonra yassılaştırılır Kebaplar pişmek için hazır Kebaplar kaynayan tuzlu suda haşlanır Bu şekilde de tüketilebilir
Yumurtaya bulanıp yağda kızartılır Afiyet olsun