iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
3 Yemek Kaşığı Un
170 Mililitre ılık Süt
Permesan Peyniri ( Serpiştirmek için bir miktar )
Defne Yaprağı
6 Adet Yumurta Akı
40 Gram Otlu Yumuşak Peynir
150 Gram Keçi Peyniri
1,5 Mililitre Tartar Kreması
Karabiber
Tuz
Hazırlanış
Keçi peynirli sufle yapmak için öncelikle bir tencerede tereyağını orta derece ateşte eriterek unu ekleyin ve sapsarı olana kadar karıştırın Önce sütün yarısını ekleyip karıştırın ve ardından kalan yarısını da koyup karıştırmaya devam edin Daha sonra defne yapraklarını ekleyin ve karıştırın Tuz ve benim tavsiyem olur bolca karabiberi ekleyin Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar kaynatın, taşmamasına dikkat ederek arada bir karıştırın Fırını 190 dereceye ayarlayın ve sufle kaplarının içini güzelce yağlayıp parmesan peynirlerini sufle kaplarına serpiştirin Ocaktaki sosu ateşten alın ve defne yapraklarını çıkartın Keçi peynirini ve otlu peyniri karışıma ekleyerek karıştırın Farklı bir kapta mikseri ile yumurtaların beyazını yavaşça çırparak kıvamını arttırın Kremayı ekleyerek mikserle gittikçe artan yüksek devirde daha yoğun kıvama gelene dek çırpın Çırpılmış yumurta beyazından bir kaşık alarak peynir sosunun içine koyun Daha sonra bu peynir sosunu arta kalan yumurta beyazı karışımına ekleyin, geniş bir kaşık yardımıyla karıştırın Burada püf nokta çok fazla karıştırmamak Şimdi bu karışımı eşit miktarda sufle kaplarına paylaştırın Yine önemli bir nokta, kaplara karışımı koyarken kabın üstünde bir parmak kadar boşluk kalacak şekilde doldurun Böylece kabardığında dışarıya taşmayacaktır 190 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin Kabardığını ve hafif hafif kahverengi bir görünümü olduğunu gördüğünüzde fırından alabilirsiniz Ve tabi ki en önemli nokta, o pofuduk, iştah kabartan görüntüsünün sönmemesi için fırından çıkar çıkmaz hemen servis edin
Kaynak : Superanneorg
2 Yemek Kaşığı Tereyağ
3 Yemek Kaşığı Un
170 Mililitre ılık Süt
Permesan Peyniri ( Serpiştirmek için bir miktar )
Defne Yaprağı
6 Adet Yumurta Akı
40 Gram Otlu Yumuşak Peynir
150 Gram Keçi Peyniri
1,5 Mililitre Tartar Kreması
Karabiber
Tuz
Hazırlanış
Keçi peynirli sufle yapmak için öncelikle bir tencerede tereyağını orta derece ateşte eriterek unu ekleyin ve sapsarı olana kadar karıştırın Önce sütün yarısını ekleyip karıştırın ve ardından kalan yarısını da koyup karıştırmaya devam edin Daha sonra defne yapraklarını ekleyin ve karıştırın Tuz ve benim tavsiyem olur bolca karabiberi ekleyin Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika kadar kaynatın, taşmamasına dikkat ederek arada bir karıştırın Fırını 190 dereceye ayarlayın ve sufle kaplarının içini güzelce yağlayıp parmesan peynirlerini sufle kaplarına serpiştirin Ocaktaki sosu ateşten alın ve defne yapraklarını çıkartın Keçi peynirini ve otlu peyniri karışıma ekleyerek karıştırın Farklı bir kapta mikseri ile yumurtaların beyazını yavaşça çırparak kıvamını arttırın Kremayı ekleyerek mikserle gittikçe artan yüksek devirde daha yoğun kıvama gelene dek çırpın Çırpılmış yumurta beyazından bir kaşık alarak peynir sosunun içine koyun Daha sonra bu peynir sosunu arta kalan yumurta beyazı karışımına ekleyin, geniş bir kaşık yardımıyla karıştırın Burada püf nokta çok fazla karıştırmamak Şimdi bu karışımı eşit miktarda sufle kaplarına paylaştırın Yine önemli bir nokta, kaplara karışımı koyarken kabın üstünde bir parmak kadar boşluk kalacak şekilde doldurun Böylece kabardığında dışarıya taşmayacaktır 190 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin Kabardığını ve hafif hafif kahverengi bir görünümü olduğunu gördüğünüzde fırından alabilirsiniz Ve tabi ki en önemli nokta, o pofuduk, iştah kabartan görüntüsünün sönmemesi için fırından çıkar çıkmaz hemen servis edin
Kaynak : Superanneorg
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.