iltasyazilim
FD Üye
Havanın biraz güneşli olduğu bir hafta sonu öğle vakti, Ege’yi özlediğimiz anlar için aranan lezzet: Keçi peynirli, otlu ve sebzeli omlet tarifi
MALZEMELER
3 adet yumurta 23 dal yeşil soğanın yeşil kısmı 1 yemek kaşığı taze maydanoz 1 yemek kaşığı dereotu 2 yemek kaşığı keçi peyniri 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber
KAÇ KİŞİLİK?
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
5 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
5 DAKİKA
Püf noktası:
Dilerseniz bu tarife kırmızı soğan ve kabak da ekleyebilirsiniz Ancak ince ince dilimlenmiş bu ikisini önceden yağda biraz çevirerek, yumurtalı ot karışımını sonradan eklemelisiniz Erişimi olanlar taze tarhun ve ısırgan da kullanabilir, fakat bunları diğer otlarla beraber kullanmalısınız Yumuşak keçi peyniri olarak büş ya da diğer yumuşak keçi çiftlik peynirlerini tercih edin
Servis önerisi:
Yanında hakiki balzamik sirkeli, çeri domatesli bir ot salatası iyi gidecektir
NASIL YAPILIR?
Otlarımızı doğrayıp kenara bir kaba alalım ve karıştıralım Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpıp otlarımızı biraz tuz ve karabiberle içine ekleyelim İyice karıştırdıktan sonra kızdırdığımız tavaya sızma 12 yemek kaşığı kadar zeytinyağımızı ekleyip tavada bir döndürdükten sonra yumurtalı karışımımızı üzerine döküp pişirmeye başlayalım 30 saniye kadar sonra ufak parçalar halindeki keçi peynirimizi omletin üzerine serpiştirelim Spatulayla ucundan kaldırdığımız omletin altı pişmeye başladığında, omletimizi ikiye katlayalım Bırakalım keçi peyniri eriyip otlarımızla bütünleşsin Bir 1015 saniye de o şekilde piştikten sonra katlı haliyle servise hazırdır Yanında biraz salata lezzeti katlar
MALZEMELER
3 adet yumurta 23 dal yeşil soğanın yeşil kısmı 1 yemek kaşığı taze maydanoz 1 yemek kaşığı dereotu 2 yemek kaşığı keçi peyniri 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı karabiber
KAÇ KİŞİLİK?
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ
5 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
5 DAKİKA
Püf noktası:
Dilerseniz bu tarife kırmızı soğan ve kabak da ekleyebilirsiniz Ancak ince ince dilimlenmiş bu ikisini önceden yağda biraz çevirerek, yumurtalı ot karışımını sonradan eklemelisiniz Erişimi olanlar taze tarhun ve ısırgan da kullanabilir, fakat bunları diğer otlarla beraber kullanmalısınız Yumuşak keçi peyniri olarak büş ya da diğer yumuşak keçi çiftlik peynirlerini tercih edin
Servis önerisi:
Yanında hakiki balzamik sirkeli, çeri domatesli bir ot salatası iyi gidecektir
NASIL YAPILIR?
Otlarımızı doğrayıp kenara bir kaba alalım ve karıştıralım Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpıp otlarımızı biraz tuz ve karabiberle içine ekleyelim İyice karıştırdıktan sonra kızdırdığımız tavaya sızma 12 yemek kaşığı kadar zeytinyağımızı ekleyip tavada bir döndürdükten sonra yumurtalı karışımımızı üzerine döküp pişirmeye başlayalım 30 saniye kadar sonra ufak parçalar halindeki keçi peynirimizi omletin üzerine serpiştirelim Spatulayla ucundan kaldırdığımız omletin altı pişmeye başladığında, omletimizi ikiye katlayalım Bırakalım keçi peyniri eriyip otlarımızla bütünleşsin Bir 1015 saniye de o şekilde piştikten sonra katlı haliyle servise hazırdır Yanında biraz salata lezzeti katlar