Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keçiboynuzu Özü İle Zencefilli Kek (Sağlık Deposu)

Keçiboynuzu Özü İle Zencefilli Kek (Sağlık Deposu)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Keçiboynuzu Özü İle Zencefilli Kek (Sağlık Deposu) Tarifi İçin Malzemeler

*4 adet yumurta
*34 (bir yarımir çeyrek) su bardağı keçiboynuzu özü (pekmez değil %100 katkısız keçiboynuzu özü)
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı toz zencefil
*1 çay kaşığı tarçın
*1 çay kaşığı muskat
*1 paket hamur kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 su bardağı un
*Fındık kırığı (isteğe bağlı)
*Ceviz kırığı (isteğe bağlı)

Keçiboynuzu Özü İle Zencefilli Kek (Sağlık Deposu) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ?
Karşınızda çoook sağlıklı, yediğiniz zaman vicdan rahatlığı yaşayacağınız, aynı zamanda çok da lezzetli bir kek ile karşınızdayım ?
Keçiboynuzu özünü babam gençliğimden bu yana bana alır yemem için Bir dönemler kansızlık problemim vardı Başka pekmezleri öyle çok sevmem ama keçiboynuzuna bayılırım Keçiboynuzunun faydalarını zaten biliyorsunuz Bunun hem pekmez, hem özü olarak iki çeşidi oluyor Ben özünü kullanıyorum Çünkü %100 katkısız oluyor İçinde şeker ve katkı maddesi yok ama tatlı, faydalı ve sağlıklı bir besin ? Eee dedim ki ben şeker yerine neden kullanmayayım böyle müthiş bir şeyi ve aklıma hemen kek yapmak geldi Eee madem sağlıklı kek yapıyoruz, içine yine çok faydalı zencefil katmak istedim Fındık ve ceviz de bonusu ? Şimdi gelelim tarife

1
*Önce fırınımızı 180 dereceye alıyoruz
*Biz keki hazırlayana kadar fırınımız ısınsın
*Yumurtalarımızı ve keçiboynuzu özümüzü çırpma kabına alıp güzelce çırpıyoruz
*Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz
*Arkasından toz zencefil, tarçın ve muskatı da ekliyoruz ve çırpıyoruz
*Unu katıp çırpıyoruz
*En son vanilya, kabartma tozu, fındık ve ceviz kırıklarını katıp kabaca çırpıyoruz
*Uygun yağlanmış kalıbımıza döküyoruz
*Önceden ısıttığımız fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz Benim fırınım 35 dakikada pişirdi

Sonuç ise muhteşem ? Eşim bayıldı Siz de özellikle kış aylarında zencefili çocuklarınıza anlamadan yedirmek istiyorsanız bu şekilde yedirebilirsiniz Ben muskat cevizini rendeleyerek kullandım sırf sağlıklı olduğu için Her yerde bulunan bir şey değildir Siz istemezseniz katmaydabilirsiniz Sağlık ve lezzet bir arada Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt