iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
*1516 adet kedidili bisküvi ( Baton kek kalıbı için )
*1 çorba kaşığı nescafe
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*4 çorba kaşığı şeker,
*1 paket vanilya,
*200 gr labne peynir
*üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı,
1Önce, boton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın
2Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin
3Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın
4Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün
5Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin
6Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatınç
7Bu hali ile en az 23 saat buzdolabında bekletin Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor
8Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırdıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve kurutulmuş parça hindistan cevizi ile süsledim Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
*1516 adet kedidili bisküvi ( Baton kek kalıbı için )
*1 çorba kaşığı nescafe
*1 su bardağı ılık su
*2 su bardağı süt
*2 çorba kaşığı un
*1 adet yumurta sarısı
*4 çorba kaşığı şeker,
*1 paket vanilya,
*200 gr labne peynir
*üstüne serpmek için yeterince kakao
Hazırlanışı,
1Önce, boton kek kalıbınızı streç film ile kaplayın
2Süt,un, yumurta sarısı ve şekeri muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Pişince, vanilya ve labne peyniri ekleyerek mikserle 5 dakika kadar çırpın ve ılınması için bekleyin
3Nescafeyi, ister şeker katarak,ister sade olarak, 1 su bardağı ılık suda eritip, karıştırın
4Kalıbın altına ince bir tabaka halinde kremadan dökün
5Kedidili bisküvilerin yarısını, nescafeli suda çok umuşatmadan ıslatın ve kalıptaki kremanın üstüne dizin
6Kalan kremanın yarısını kedilillerinin üstüne döktükten sonra, geriye kalan kedidillerini de nescafeli suda ıslatıp, ikinci kat olarak, kremanın üstüne dizin ve kalan kremayla kapatınç
7Bu hali ile en az 23 saat buzdolabında bekletin Aslında bir gece buzdolabında bekletilirse çok güzel oluyor
8Soğuyan tiramisuyu servis tabağına dikkatli bir şekilde ters çevirerek aktarın, streç filmden dikkatli bir şekilde yırdıktan sonra, minik çay süzgeci ile üstüne kakao serpin Ben kakaonun üstünü rendelenmiş bitter çikolata ve kurutulmuş parça hindistan cevizi ile süsledim Siz istediğiniz gibi süsleyebilir veya sade servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız