Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kefir nedir? Nasıl yapılır?

Kefir nedir? Nasıl yapılır?
0
182

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
Kefir; Kafkas kökenli geleneksel bir süt içeceğidir. Kefir tanelerinden veya kefir kültüründen elde edilir. Kefiri diğer mayalanarak elde edilen süt ürünlerinden farkı; bakteri ve maya içeren kefir tanelerinden yapılıyor olmasıdır.

Kefir taneleri; fındık ya da buğday tanesi büyüklüğünde; beyaz-sarı renkte; küçük karnabahar görünümünde; yumuşak ve jelatinimsi yapıdadır.

Kefir; yararlı bakteri ve mayalarla beraber çeşitli vitaminler, mineraller ve elzem aminoasitlerden de zengindir. İçeriğindeki fazla miktarda triptofan, kalsiyum, magnezyum ve B vitaminlerinden dolayı sakinleştirici etkisi olduğu bilinmektedir.

KEFİR NASIL HAZIRLANIR?

Çiğ sütün kaynatılır ve 20 ° C-25 ° C’ye kadar soğutulur. Sütün %5 i kadar büyüklükte kefir tanesiyle mayalandırılır. (20 ° C-25 ° C) Mayalanma işlemi 18-24 saatte gerçekleşir. Daha sonra elekle taneler ayrılır. Soğutulur. 4 ° C’de saklanmalıdır. Kefir İnek, keçi, koyun, hindistan cevizi, pirinç ve soya sütlerinden üretilebilir ve her yaştan bütün bireyler rahatlıkla tüketebilir. Kefir bir probiyotiktir. Probiyotikler vücudu zararlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan, bağışıklığınızı güçlendiren, bağırsaklar için yararlı mikroorganizmalar içerirler.

Kefirin düzenli tüketiminin; Bağırsak hastalıklarını hafifletebileceği, bağırsak hareketlerini arttırabileceği, gaz ve şişkinliği azaltabileceğini belirtmektedir.

LAKTOZ INTOLERANSI OLAN BİREYLER KEFİRİ RAHATLIKLA TÜKETEBİLİRLER.

Laktoz intoleransı; laktaz enzimi yetersizliği nedeniyle laktozun sindirilememesi sonucu bireyin karın bölgesinde ağrı, şişkinlik, bulantı ve ishal gibi mide ve sindirim sistemi problemlerinin görülmesidir. Kefir, Laktoz intoleransı olan bireylerde yoğurda bir alternatif olarak rahatlıkla önerilebilir.



 

Similar threads

Kefir Kafkas Türkleri tarafından günümüze kadar içilen çok sağlıklı bir içecektir. Tanecikli yapıya sahip olan kefir beyaz ve sarı renklerde karnabahar görünümündedir. Tanecikler bakteri/maya karışımı kazein (süt proteini) ve kompleks şekerler ile küme halini almaktadır. Birtakım taneciklerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Beşerler kendi hücrelerinin 10 katı sayıdaki (100 trilyon) yararlı bağırsak mikrobu ile ortak bir hayat sürdürmektedir. Yararlı bağırsak mikropları (probiyotikler) çeşitli yararlarının yanında dış ortamdan gelen zehirli unsurların kana geçmesini engelleyen hami bir bağırsak tabakası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Evet, başlıktan da anlaşılacağı üzere kefir, Türkçede keyif sözünden türediği bilinmektedir. Kafkaslara kadar uzanan geçmişiyle devletimizde de sıklıkla tüketilen şifa kaynağı olarak isimlendirilen fermente bir süt eseridir. Kefir, her yaş kümesinin rahatlıkla tüketebileceği, yararı saymakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Kefir gayrı fermente süt eserleri olan yoğurt ve peynir kadar sık tüketilmemekle birlikte 100 yılı aşkın vadedir sıhhate olan yararları nedeniyle münhasıran Kafkas dağlarındaki mahallî halk tarafından tüketilmektedir. Kefir hafif ağır yapıda ve ekşimsi tadı olan bir içecektir. Klasik olarak inek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Kefir ve kefirin faydaları Kefir nedir? kefir neye iyi gelir Kefirin yararları imageskefirnedirkefirinfaydalari5aff069540b8b Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi gecmişi olan bir sut iceceğidir Kefir cok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
858,496Konular
981,643Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt