Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kefir Nedir,Yararları ve Zararları Nelerdir?

Kefir Nedir,Yararları ve Zararları Nelerdir?
0
93

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
KEFİR NEDİR?
Kefir, keçi veya inek sütünden özel bir maya mantarıyla yapılan, tadı ayranı anımsatan, ekşimsi bir içecektir Faydaları saymakla bitmeyen kefirin en önemli özelliği, bağışıklık sistemini kuvvetlemesidir Kefirin içinde bulunan probiyotik maddeler sayesinde sağlığımız için oldukça yararlıdır



Kefir Orta Asya’da ve Kuzey Kafkasya’da tüketilen probiyotik süt ürünü bir içecektir O bölgede yaşayan insanların sağlıklıve uzun ömürlü olmalarının nedeni kefir olarak gösterilmektedir Gençlik iksiri olarak da adlandırılmıştır Kefirin içerisinde bulunan faydalı bakterilerin başta bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi vücütta çok önemli işlevi vardır Probiyotik madde miktarı sütte ve yoğurtta az iken kefirde bu probiyotik bakteri miktarının çok fazla olduğu bulunmuştur Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kefir içerisinde yüksek derecede B12 vitamini, kalsiyum, magnezyum, K2 vitamini, folik asit, enzimler ve probiyotik bulundurur

Peki probiyotik nedir?
Probiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterileri artırıp, zararlı bakterilerin sayısını azaltarak etkili olurlar Probiyotikler sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını mikroorganizmalar, probiyotik gıdalar ise, sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olan bu canlı mikroorganizmaları içeren gıdalar olarak tanımlanır

KEFİRİN YARARLARI:
Kefir bağışıklık sistemini güçlendirir
Sindirimi kolaylaştırır
Bağırsaklar temizler
Böbrek taşı rahatsızlıklarını giderir
Sedef ve egzama tedavilerinde kullanılır
Vücut direncini artırır Enerji verir
Kilo vermeye katkı sağlar
Şişkinliği azaltır
İshale iyi gelir
Migrene iyi gelir
Stresi azaltır
Yağ asidi seviyesini düşürür


(adsbygoogle windowadsbygoogle || )push({});

KEFİRİN ZARARLARI:
Kefir çok ve yanlış kullanımından dolayı bazı sorunlara neden olabilir Bilinçli ve düzenli kullanılması gerekir
Aşırı kefir tüketimi mide kramplarına neden olabilir
Günde bir bardaktan fazlası kilo alımına neden olur
Şeker hastalarının tüketmemesi gerekir
Hamileler ve emziren kadınların tüketmemesi tavsiye edilir

KEFİR NASIL YAPILIR?

Kefir yapımı gerçek anlamda meşakkatlı bir iştir Eğer evde kendiniz yapıyorsanız ilk denemede başarılı olamamanız gayet doğal
İlk olarak tercihen çiğ süt kullanmamız gerek Kutu süt olmamasına önem vermeliyiz Eğer çiğ süt bulamazsanız günlük sütleri tercih edebilirsiniz Sütü oda sıcaklığında bir müddet bekletiyoruz
Oda sıcaklığında bekleyen süte tahta kaşık yardımıyla kefir mayalarını koyuyoruz(1 lt süte 30 g kefir mayası)Tahta kaşık ile karıştırdıktan sonra kabın üzerini temiz bir bezle kapatıyoruz 2025 derece kalacak şekilde karanlık bir yerde sütü beklemeye alın 2 gün sonra kıvamın yoğunlaştığını göreceksiniz
Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç veya temiz bir bezden geçirerek kefir elde edebilirisiniz( Elde ettiğiniz kefiri buzdolabında 2 gün muhafaza edebilirsiniz Sonrasında kefşr bozulmaya yüz tutuyor)

Marketten almak yerine evinizde kendiniz yapmanız daha mantıklı Ha illa ben yapamam derseniz meyveli olanlarından ziyade sade kefirleri tercih etmenizi öneririm
 

Similar threads

Sağlıklı yaşam için en başta sağlıklı beslenmenin önemini kavrayanların en çok rağbet ettiği içeceklerden birisi olan kefir, fermente süt irinleri içinde en faydalılardan birisi. Yoğurt kadar değerli bir besin olan kefirin doğum yeri Kafkasya. Şimdilerde ise neredeyse tüm dünyada sevilerek ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
Sağlıklı yaşam için en başta sağlıklı beslenmenin önemini kavrayanların en çok rağbet ettiği içeceklerden birisi olan kefir, fermente süt irinleri içinde en faydalılardan birisi. Yoğurt kadar değerli bir besin olan kefirin doğum yeri Kafkasya. Şimdilerde ise neredeyse tüm dünyada sevilerek ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Kafkasların gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı yaşam iksiri olarak kabul edilen kefir, kış aylarında düşen bağışıklık sisteminin de bir numaralı kalkanı. İçeriğindeki probiyotikler yani “dost bakteriler” sayesinde vücudun bağışıklık sistemini  güçlendirmeye yardımcı olan kefir, sütün kefir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
208
Kefirin Onemli Faydaları Kefirin İnsan Sağlığı İcin Faydaları Okul Cağı Cocukları İcin Kefir Faydaları Kefir ve ev yoğurdu bağışıklık sistemini guclendirip alerji oluşumunu onluyor ve vucuttaki mikropların coğalmasına engel oluyor Ozellikle okula giden cocuklarımız icin kefir harika bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Evet, başlıktan da anlaşılacağı üzere kefir, Türkçede keyif sözünden türediği bilinmektedir. Kafkaslara kadar uzanan geçmişiyle devletimizde de sıklıkla tüketilen şifa kaynağı olarak isimlendirilen fermente bir süt eseridir. Kefir, her yaş kümesinin rahatlıkla tüketebileceği, yararı saymakla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
156
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt