Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kefir Nedir

Kefir Nedir
0
86

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
Kefir Nedir, Kefirin Faydaları, Kefirin Yararları, Kefir Nasıl Yapılır,Kefirin Sağlığa Etkileri

imageskefirnedir5aff146ab8cb4

Kefir, kefir taneleriyle elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi gecmişi olan bir sut iceceğidir
Kefir cok karışık mikrobiyolojik yapıya sahiptir Boyutları 0,53 cm arsasında değişir ve fındık yada buğday tanesi buyukluğunde beyaz, beyazsarı arasında renklerde kucuk karnabahar veya patlamış mısır gorunumundedir

İnsanlar kendi hucrelerinin 10 katı sayıdaki (100 trilyon) faydalı bağırsak mikrobu ile ortak bir yaşam surdurmektedir Faydalı bağırsak mikropları (probiyotikler) ceşitli yararlarının yanında dış ortamdan gelen zehirli maddelerin kana gecmesini engelleyen koruyucu bir bağırsak tabakası oluştururlar Bağırsaktaki sağlıklı mikrop dengesinin, zararlı mikroplar lehine değişmesi, yani bağırsaktaki mukemmel dengenin bozulması cok sayıda ivegen ve muzmin hastalığa yol acar

Son yıllarda rafine gıdaların tuketimindeki artışa paralel olarak, turşu, kefir, boza, ceşitli salamuralar gibi geleneksel fermantasyon gıdalarının az tuketilmesi, sut ve yoğurt gibi fazla tuketilenlerin ise ekşimesin ya da kesmesin diye pastorize edilmesi ya da antibiyotik katılması vucudumuzun mukemmel probiyotik dengesini alt ust etmiştir

Kefir nasıl yapılır?

Kefir yapılışında kullanılan sut kaynatılır ve metal olmayan (tercihan cam) bir kap icinde ılıtılır (sut temiz ise kaynatılmayabilir)

Uzerindeki kaymak tabakası alınır ve 1 corba kaşığı kadar kefir mayası atılır ve sut iyice karıştırılır

Kabın kapağı kapatılır ve sut 2025 C de kalacak şekilde kap bir yere bırakılır Mayalanacak kab soba ya da kalorifer yakınına getirilir Cevre ısısı duşuk ise kabın etrafı bezle sarılır Kabın 2030°C lerde olması sağlanır Kap icindeki sut normal olarak 1824 saat sonra pıhtılaşır Maya miktarı duşuk ve ortam soğuk ise pıhtılaşma gecikir Mayalanmış sut madeni olmayan bir tel suzgecten ya da tulbentten suzulur Suzgec uzerinde kalan daneler tekrar maya olarak kullanılır Kefir mayası (taneleri) hemen kullanılmayacaksa ağzı kapalı bir cam kavanoz icinde buzdolabında saklanır Bazıları kefir tanelerini saklamadan once yıkarlar Eğer yıkama yapacaksanız kefir tanelerinin zarar gormemesi icin klorsuz su kullanın Saklanmak istendiği zaman daneleri ortecek kadar bardağa su koymak gerekir

Kefirin Faydaları

Mikrobik enfeksiyonlara karşı direnci arttırır,
Serinletici aromasıyla kronik yorgunluğu giderir,
Stres azaltır, sakinleştirir ve kolesterolu duşurur,
Sinir sistemini guclendirir,
Uykusuzluğu ve sinirsel depresyonu ortadan kaldırır,
Damar sertliğini ve kas kasılmalarını onler,
Yuksek tansiyonu duzenler ve dengeler,
Kan bozukluklarını giderir ve kanı temizler,
Karaciğer rahatsızlıklarını iyileştirir,
Cildi guzelleştirir ve parlaklık verir,
Egzema ve benzeri deri hastalıklarına iyi gelir,
Yara ve yanıkların hızla iyileşmesini sağlar,
İdrar yolu iltihaplarını tedavi eder,
Mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir,
Safra kesesi ve bobrek hastalıklarına iyi gelir,
Sindirim sistemini mukemmel şekilde duzenler,
Sağlıklı diyet icin onemlidir, kilo almayı onler
 

Similar threads

Kefir ve kefirin faydaları Kefir nedir? kefir neye iyi gelir Kefirin yararları imageskefirnedirkefirinfaydalari5aff069540b8b Kefir, kefir taneleri ile elde edilen Kafkas orjinli etilalkol ve laktik asit fermantasyonlarının bir arada oluştuğu tarihi gecmişi olan bir sut iceceğidir Kefir cok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
Sağlık acısından faydalı olan pek cok gıda bulunmaktadır Bunlardan bir tanesi de ihtiva ettiği besin maddeleri ile kefirdir Kefir neye iyi gelir, kefirin faydaları nelerdir oğrenmeye ne dersiniz? Kefirin sağlık acısından sağladığı faydaları bu gıdanın hayatımızdan asla eksik edilmemesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Beşerler kendi hücrelerinin 10 katı sayıdaki (100 trilyon) yararlı bağırsak mikrobu ile ortak bir hayat sürdürmektedir. Yararlı bağırsak mikropları (probiyotikler) çeşitli yararlarının yanında dış ortamdan gelen zehirli unsurların kana geçmesini engelleyen hami bir bağırsak tabakası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Kefir Kafkas Türkleri tarafından günümüze kadar içilen çok sağlıklı bir içecektir. Tanecikli yapıya sahip olan kefir beyaz ve sarı renklerde karnabahar görünümündedir. Tanecikler bakteri/maya karışımı kazein (süt proteini) ve kompleks şekerler ile küme halini almaktadır. Birtakım taneciklerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Kefir, kefir danelerinin süt içinde mayalanmasıyla meydana gelen bir süt eseridir. Anavatanı Kafkasya’dır. Bilhassa Kafkasya’da ortalama insan ömrünün 110-130 yıllara kadar ulaştığı görülünce bu içeceğe ‘gençlik içkisi’ denmiştir. Kafkasya’da su noktasına kefir içilmektedir. Bu nahiyede kanser...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,460Konular
981,084Mesajlar
29,524Kullanıcılar
axxaSon üye
Üst Alt