iltasyazilim
FD Üye
Kefir Tarifi İçin Malzemeler
*Hakiki kefir mayası
*1 litre süt
Kefir Tarifi Yapılışı
1
*1 litre* sütü kaynatın ve soğumaya bırakın
*Serçe parmağınızı bayırın süte ve parmağınızı yakmayacak derecede olsun
*Ne çok sıcak ne çok soğuk olsun
*Resimdeki kavanoz gibi kavanoza önce hakiki kefir mayası sonra sütü ekleyin tahta kaşık ile bir kaç tür karıştırıp ağzını sıkıca kapatıp kapalı ortamda yani ışık görmeyen yerde dolaplarınızda 24 saat bekletin
*Ertesi gün geniş kaba ve çelik olmayan süzgeci kabın üzerine koyun ve kefiri boşaltın
*Kefir taneleri mayaları oluyor
*Onları da bastıraraktan suyunu çıkartıyoruz
*Kavanoza biraz su alıp çalkalıyoruz ve onuda süzgeci üzerinden akıtıyoruz
*Yine bastırıyoruz son sularını çıkartıyoruz
*Mayaları eski kavanoza dolduruyoruz Kefiri de buzdolabına koyup soğuduktan sonra tüketiyoruz
*Kefiri 3 gün içinde mayasını da buzdolabında 10 gün boşlukta 1 ay kadar süresi vardır
Afiyet olsun
*Hakiki kefir mayası
*1 litre süt
Kefir Tarifi Yapılışı
1
*1 litre* sütü kaynatın ve soğumaya bırakın
*Serçe parmağınızı bayırın süte ve parmağınızı yakmayacak derecede olsun
*Ne çok sıcak ne çok soğuk olsun
*Resimdeki kavanoz gibi kavanoza önce hakiki kefir mayası sonra sütü ekleyin tahta kaşık ile bir kaç tür karıştırıp ağzını sıkıca kapatıp kapalı ortamda yani ışık görmeyen yerde dolaplarınızda 24 saat bekletin
*Ertesi gün geniş kaba ve çelik olmayan süzgeci kabın üzerine koyun ve kefiri boşaltın
*Kefir taneleri mayaları oluyor
*Onları da bastıraraktan suyunu çıkartıyoruz
*Kavanoza biraz su alıp çalkalıyoruz ve onuda süzgeci üzerinden akıtıyoruz
*Yine bastırıyoruz son sularını çıkartıyoruz
*Mayaları eski kavanoza dolduruyoruz Kefiri de buzdolabına koyup soğuduktan sonra tüketiyoruz
*Kefiri 3 gün içinde mayasını da buzdolabında 10 gün boşlukta 1 ay kadar süresi vardır
Afiyet olsun