Kefir,Kefir nedir,Kefir Faydaları Nelerdir,Kefirin yararları,Kefirin Faydaları,
imageskefirinfaydalarinelerdir5aff0e9f90df0
Kefir doğal, fermente bir sut iceceğidir Kaliteli yaşama katkısı Kefirin bileşiminde bulunan probiyotik bakteri ve mayalardan kaynaklanır Yeterli miktarda ve duzenli olarak her gun tuketildiğinde bağırsak florasını ve sinirim sistemini duzenleyen mikroorganizmalara probiyotik(dost bakteriler) denir Probiyotik mayalar; vucudun bağışıklık sistemini aktivite ederek, hastalık yapıcı kotu maya ve viruslere karşı korunmayı sağlar
Kefir, doğal bileşiminde bulunan ceşitli probiyotik mayalar ve bakterilerle, icerdiği mineraller (kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum), vitaminler (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit) ve esansiyel amino asitler ile dengeli beslenmede onemli bir rol oynamaktadır KEFİR i bebeklik cağından her yaşta, gunun her saatinde ve dilediğiniz miktarda tuketebilirsiniz
KEFİRin bilinen faydaları
Sindirime katkıda bulunmak, sindirim sistemindeki kotu mayaların azalmasına yardımcı olmak
Yiyeceklerle alınan toksik(zehirli) maddelerin vucuttan atılmasına yardımcı olmak
Kabızlık, ishal, ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına yardımcı olmak
Besinlerle vucuda alınan protein, karbonhidrat molekullerinin sindirimine yardımcı olmak
Laktaz enzimi ilişkisi vasıtasıyla laktoz (sut şekeri ) intoleransı etkisiz hale getirmek
Antibiyotik kullanımı nedeniyle doğal yapısı (mikro florası) bozulan bağırsak dengesinin duzeltilmesine yardımcı olmak
Diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolu kontrol altında tutmak
Yuksek kan basıncının duşmesine katkıda bulunmak
Bağışıklık sisteminin guclenmesine yardımcı olmak
Gıda alerjilerinin belirtilerinin azalmasına yardımcı olmak
B grubu vitaminleri uretmek ve emilimini sağlamak
Kalsiyumun bağırsaklardan emilimini arttırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı olmak
Kaynak : Eker Sut Urunleri
imageskefirinfaydalarinelerdir5aff0e9f90df0
Kefir doğal, fermente bir sut iceceğidir Kaliteli yaşama katkısı Kefirin bileşiminde bulunan probiyotik bakteri ve mayalardan kaynaklanır Yeterli miktarda ve duzenli olarak her gun tuketildiğinde bağırsak florasını ve sinirim sistemini duzenleyen mikroorganizmalara probiyotik(dost bakteriler) denir Probiyotik mayalar; vucudun bağışıklık sistemini aktivite ederek, hastalık yapıcı kotu maya ve viruslere karşı korunmayı sağlar
Kefir, doğal bileşiminde bulunan ceşitli probiyotik mayalar ve bakterilerle, icerdiği mineraller (kalsiyum, fosfor, potasyum, sodyum, klor, magnezyum), vitaminler (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, folik asit) ve esansiyel amino asitler ile dengeli beslenmede onemli bir rol oynamaktadır KEFİR i bebeklik cağından her yaşta, gunun her saatinde ve dilediğiniz miktarda tuketebilirsiniz
KEFİRin bilinen faydaları
Sindirime katkıda bulunmak, sindirim sistemindeki kotu mayaların azalmasına yardımcı olmak
Yiyeceklerle alınan toksik(zehirli) maddelerin vucuttan atılmasına yardımcı olmak
Kabızlık, ishal, ve bağırsak tahrişleri gibi rahatsızlıkların ortadan kalkmasına yardımcı olmak
Besinlerle vucuda alınan protein, karbonhidrat molekullerinin sindirimine yardımcı olmak
Laktaz enzimi ilişkisi vasıtasıyla laktoz (sut şekeri ) intoleransı etkisiz hale getirmek
Antibiyotik kullanımı nedeniyle doğal yapısı (mikro florası) bozulan bağırsak dengesinin duzeltilmesine yardımcı olmak
Diyetteki yağların emilimini destekleyerek kolestrolu kontrol altında tutmak
Yuksek kan basıncının duşmesine katkıda bulunmak
Bağışıklık sisteminin guclenmesine yardımcı olmak
Gıda alerjilerinin belirtilerinin azalmasına yardımcı olmak
B grubu vitaminleri uretmek ve emilimini sağlamak
Kalsiyumun bağırsaklardan emilimini arttırarak osteoporoz riskinin azalmasına yardımcı olmak
Kaynak : Eker Sut Urunleri