iltasyazilim
FD Üye
Kefirli Blinı Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kefir
*2 su bardağı un
*1 su bardağı kaynar su
*2 tane yumurta
**1 çay kaşığı karbonat (soda)
**1 çay kaşığı tuz
*3 çay kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kefirli Blinı Tarifi Yapılışı Yapılışını yazmadan önce şunu belirtmek istiyorum ki, farklı yemek tarifleri olarak size artık Türkiye de olmayan ve malzemeleri de paylaşacağım resimli olarak Almak isteyen olursa yardımcı olacağım!!! Rica ediyorum yorum yaparken yapıcı ve kırıcı olmayın! Benim amacım diğer ev hanımları gibi farklı lezzetler sunmak İnstagram konusuna gelince ben de daha yeni açtım, çevrem de böyle bir talep gelince zaten kişisel instagram adresim var ama videolu isteyen olunca ve sağlıkçı olunca bildiğim diyet konuları kalori felan vs paylaşım için Kendim hemşire ve öğretmenim meslek olarak
İlk önce yumurta ve kefiri mikser ile çırpalım
Çırpılan karışıma unu ve sıvı yağı ilave edelim
Diğer bir taraftan da bir bardak sıcak suya karbonat dökelim ve karıştıralım
Ardından yumurtalı karışıma, karbonatlı suyu, tuz ve şekeri dökelim homojen bir şekilde karıştıralım
Tavsiyem krep tavasının ağır olması Tavamızı ısıtalım iyice (kızgın olması lazım!!) yağlayalım sadece bir kereye mahsus oda
Bir kepçe yardımıyla dökelim, onu ve arkası pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun
*2 su bardağı kefir
*2 su bardağı un
*1 su bardağı kaynar su
*2 tane yumurta
**1 çay kaşığı karbonat (soda)
**1 çay kaşığı tuz
*3 çay kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kefirli Blinı Tarifi Yapılışı Yapılışını yazmadan önce şunu belirtmek istiyorum ki, farklı yemek tarifleri olarak size artık Türkiye de olmayan ve malzemeleri de paylaşacağım resimli olarak Almak isteyen olursa yardımcı olacağım!!! Rica ediyorum yorum yaparken yapıcı ve kırıcı olmayın! Benim amacım diğer ev hanımları gibi farklı lezzetler sunmak İnstagram konusuna gelince ben de daha yeni açtım, çevrem de böyle bir talep gelince zaten kişisel instagram adresim var ama videolu isteyen olunca ve sağlıkçı olunca bildiğim diyet konuları kalori felan vs paylaşım için Kendim hemşire ve öğretmenim meslek olarak
İlk önce yumurta ve kefiri mikser ile çırpalım
Çırpılan karışıma unu ve sıvı yağı ilave edelim
Diğer bir taraftan da bir bardak sıcak suya karbonat dökelim ve karıştıralım
Ardından yumurtalı karışıma, karbonatlı suyu, tuz ve şekeri dökelim homojen bir şekilde karıştıralım
Tavsiyem krep tavasının ağır olması Tavamızı ısıtalım iyice (kızgın olması lazım!!) yağlayalım sadece bir kereye mahsus oda
Bir kepçe yardımıyla dökelim, onu ve arkası pişene kadar pişirelim
Afiyet olsun