Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kek Kalıbında Börek

Kek Kalıbında Börek

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kek Kalıbında Börek Tarifi İçin Malzemeler

*5 tane yufka

Sosu için:

*1 şişe maden suyu
*1 adet yumurta
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı sıvı yağ

İçi için:

*Beyaz peynir
*Maydanoz(isteğe göre)

Üzeri için:

*Susam, çörek otu
*Sıvı yağ

Kek Kalıbında Börek Tarifi Yapılışı Önce sos malzemeleri iyice çırpılarak hazırlanır Maden suyunu koyarken hepsini koymuyorum Çok ıslak olmasın diye Ayrı bir kasede peynir ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılır Ardından kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır Sonra susam ve çörek otu serpilir Yufkanın bir tanesi kek kalıbına yerleştirilir (ilk yufka sosa bulanmayacak) İkinci yufka ikiye bölünür Önce bir yarısı sosa bulanarak kalıbın bir tarafına yerleştirilir Daha sonra diğer yarısı sosa bulanarak kalıbın diğer tarafına yerleştirilir Daire şeklinde kalıba yerleştirmiş oluyoruz (Kolaylıkla sosa bulanıp yerleştirilmesi için ikiye bölüyoruz ) Ardından peynirli içten serpilir (Ben biraz bol serptim daha güzel oldu) Peynir serptikten sonra 3 yufka da ikiye bölünüp sosa bulanarak aynı şekilde kalıba yerleştirilir Üzerine tekrar peynirli iç serpilir Bu şekilde yufkalar bitene kadar bir sıra yufka bir sıra peynir olacak şekilde aynı işleme devam edilir (En son yufka koyulduktan sonra peynir serpilmeyecek ) Bütün yufkalar döşendikten sonra kalan sos böreğin üzerine dökülür Ortası delinerek içe doğru kapatılır Not: Börek biraz kalın olduğu için düşük ısıda yavaşça pişmeli 160 – 170 derece idealdir Pişerken altının kızarıp kızarmadığını bıçak yardımıyla hafif kaldırarak kontrol edebilirsiniz AFİYET OLSUN

858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt