iltasyazilim
FD Üye
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler hamuru için:
*1 su bardağı*ılık süt
*1 çay bardağından çok az eksik sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket instant maya (yaş maya da olabilir)
*1 yemek kaşığı şeker
*tuz
*un
arası için:
*1 çay bardağı*haşhaş ezmesi
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı Hamuru kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvamda yoğuralım Yoğurduktan sonra 15 dk kadar dinlendirelim ve 7 bezeye bölelim Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açalım Aralarına haşhaş+sıvı yağ karışımından sürelim ve üst üste dizelim Yedinci kata biraz un serpip dikdörtgen şekilde açalımhaşhaşlı karışımdan sürelim ve uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde saralımsonra bir ucunu sağa bir ucunu sola çevirerek buralım ve iki ucunu birleştirelimyağlanmış kek kalıbına yerleştirelimen az 1 buçuk saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelimPiştikten sonra ters çevirelim ve üzerine nemli bir bez örtelim (kurumasın diye) Afiyet olsun…
*1 su bardağı*ılık süt
*1 çay bardağından çok az eksik sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket instant maya (yaş maya da olabilir)
*1 yemek kaşığı şeker
*tuz
*un
arası için:
*1 çay bardağı*haşhaş ezmesi
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kek Kalıbında Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı Hamuru kulak memesinden biraz daha yumuşak bir kıvamda yoğuralım Yoğurduktan sonra 15 dk kadar dinlendirelim ve 7 bezeye bölelim Her bir bezeyi tabak büyüklüğünde açalım Aralarına haşhaş+sıvı yağ karışımından sürelim ve üst üste dizelim Yedinci kata biraz un serpip dikdörtgen şekilde açalımhaşhaşlı karışımdan sürelim ve uzun kenardan başlayarak rulo şeklinde saralımsonra bir ucunu sağa bir ucunu sola çevirerek buralım ve iki ucunu birleştirelimyağlanmış kek kalıbına yerleştirelimen az 1 buçuk saat mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar pişirelimPiştikten sonra ters çevirelim ve üzerine nemli bir bez örtelim (kurumasın diye) Afiyet olsun…