iltasyazilim
FD Üye
Kek Kalıbında Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr tel kadayıf (taze)
*250 gr ceviz içi
*100 gr eritilmiş tereyağ
Şerbeti için;
*2 çay bardağı su
*2 çay bardağı şeker
*Yarım limon suyu
Kek Kalıbında Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti için su, şeker ve limon suyu bir sos tencereye alınır ve kaynatılarak, soğumaya bırakılır Sonra eritilmiş tereyağ ile tel kadayıf homojen bir şekilde karıştırılır Ardından yağlanmış kek kalıbına tel kadayıf yerleştirilir ( çay bardağı ile bastırılır ) bir kısmı ardından dövülmüş ceviz ortasına koyulur ve tel kadayıf ile üzeri kapatılır(çay bardağı ile bastırılır ) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır Pişen tel kadayıf sıcak ama şerbeti soğuk bir şekilde üzerine gezdirilir 2 saat sonra servise sunulur Afiyet olsun
*500 gr tel kadayıf (taze)
*250 gr ceviz içi
*100 gr eritilmiş tereyağ
Şerbeti için;
*2 çay bardağı su
*2 çay bardağı şeker
*Yarım limon suyu
Kek Kalıbında Tel Kadayıf Tarifi Yapılışı İlk önce şerbeti için su, şeker ve limon suyu bir sos tencereye alınır ve kaynatılarak, soğumaya bırakılır Sonra eritilmiş tereyağ ile tel kadayıf homojen bir şekilde karıştırılır Ardından yağlanmış kek kalıbına tel kadayıf yerleştirilir ( çay bardağı ile bastırılır ) bir kısmı ardından dövülmüş ceviz ortasına koyulur ve tel kadayıf ile üzeri kapatılır(çay bardağı ile bastırılır ) Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakılır Pişen tel kadayıf sıcak ama şerbeti soğuk bir şekilde üzerine gezdirilir 2 saat sonra servise sunulur Afiyet olsun