iltasyazilim
FD Üye
Kek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı süt
*3 yumurta
*3 su bardağı un
*2 paket kabartma tuzu
*1 paket vanilya
*1 dolu kaşık kakao
Kek Tarifi Yapılışı
1
*Oda sıcaklığında olan yumurtamızı şekerimizi bir güzel çırparız
*İki 3 dakika çırpalım köpük gibi olsun bembeyaz daha sonra süt sıvı yağ ekleyelim yine çırpalım
*Üç bardak unu ekleyip kabartma tozu vanilya ekleyelim
*Daha sonra kalıplarımızı tereyağı ile yağlayıp kekimizin bir kısmını dökelim kekin kalan kısmına kakao ekleyip çırpalım
*Bunu da döktüğümüz kek hamurun üzerine döküp 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim
*Ben benim kek kalıbım dar olduğu için iki kalıpta pişirdim arzu eden derin bir kek kabında tekte pişirebilir
*Ben yağladım kalıbın alt kısmına damla çikolata serpiştirdim arzu eden fındık ceviz çikolata koyabilir
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı süt
*3 yumurta
*3 su bardağı un
*2 paket kabartma tuzu
*1 paket vanilya
*1 dolu kaşık kakao
Kek Tarifi Yapılışı
1
*Oda sıcaklığında olan yumurtamızı şekerimizi bir güzel çırparız
*İki 3 dakika çırpalım köpük gibi olsun bembeyaz daha sonra süt sıvı yağ ekleyelim yine çırpalım
*Üç bardak unu ekleyip kabartma tozu vanilya ekleyelim
*Daha sonra kalıplarımızı tereyağı ile yağlayıp kekimizin bir kısmını dökelim kekin kalan kısmına kakao ekleyip çırpalım
*Bunu da döktüğümüz kek hamurun üzerine döküp 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde pişirelim
*Ben benim kek kalıbım dar olduğu için iki kalıpta pişirdim arzu eden derin bir kek kabında tekte pişirebilir
*Ben yağladım kalıbın alt kısmına damla çikolata serpiştirdim arzu eden fındık ceviz çikolata koyabilir
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun