Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kekikli Zeytinli Ramazan Pidesi

Kekikli Zeytinli Ramazan Pidesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kekikli Zeytinli Ramazan Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı su
*1 paket instant kuru maya
*2 tatlı kaşığı şeker
*3 çay kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı mahlep
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Aldığı kadar un(ele yapışmayan hamur kıvamı)
*1 su bardağı hazır kesik zeytin
*4 çay kaşığı fesleğen
*4 çay kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;


*2 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu

Kekikli Zeytinli Ramazan Pidesi Tarifi Yapılışı İlk olarak sütümüzü ve suyu ılık olacak şekilde birlikte ısıtıyoruz Kuru malzemeleri hamur yoğurma kabımıza koyuyoruz Yani un, maya, şeker, tuz, mahlep sonra ılık sütümüz ve yağı da ilave ederek elimizle yaklaşık 10 dk yoğuruyoruz Pürüzsüz bir hamur oluyor Sonra ayrı kapta 1 su bardağı hazır olarak satılan kesilmiş zeytin, 4 çay kaşığı fesleğen, 4 çay kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı ile karıştırıp hamurumuzu da koyup tekrar yoğuruyoruz Hamur ve zeytinler özleşiyor Tezgahı hafif unlayıp merdane ile pide şekli yapıp yuvarlak olarak tepsiye geçiriyoruz ( ben tepsiye yağlı kağıt koydum ve üzerine kepek serptim) Hamuru tepside şekillendiriyoruz Elimizi devamlı ıslatarak pide gibi elimizin dik alt kısmı ile baklava şekli veriyoruz (Diğer ramazan pidesi tarifimde resim mevcut)*Üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt sürüp çörek otu ile süslüyoruz Tepside yaklaşık 11, 5 saat mayalanması için bekletiyoruz Mayalanan pidenin şişmesi nedeni ile el ile yaptığımız şekil hafif kaybolabilir Herhangi bir bıçağın ucu ile şeklin üzerinden geçip belirginleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dk pişiriyoruz
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt