iltasyazilim
FD Üye
Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklava hamuru (12 kat üstü12 kat altı)
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi;
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*3 4 damla limon
Üzeri İçin;
*Çekilmiş antep fıstığı
*
Kekli Baklava Tarifi Yapılışı
4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su karıştırılıp 34 damla limon suyu sıkılarak kısık ateşte şerbetimizi kaynatalım Daha sonra iç malzemesi için yumurta ve şekeri çırpalım Ve un, irmik, vanilin, kabartma tozu, çekilmiş cevizimi ilave ederek iç harcımızı hazırlayalım Tepsimize 12 adet hazır baklava yufkamızı her katına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan oluşan karışımımızla yağlayalım İç harcımızı her yerine eşit dağılacak şekilde dökelim Üzerine 12 kat daha hazır baklava yufkamızı her katını yağlayarak koyalım En üstüne kalan yağı koyabiliriz Daha önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınımızda pişirelim Soğuyan tepsimize ılık şerpetimizi dökelim ve üzerine çekilmiş antep fıstıklarını serpiştirelim Afiyet olsunn
*1 paket hazır baklava hamuru (12 kat üstü12 kat altı)
*1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi;
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı irmik
*1 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin;
*4 su bardağı su
*4 su bardağı şeker
*3 4 damla limon
Üzeri İçin;
*Çekilmiş antep fıstığı
*
Kekli Baklava Tarifi Yapılışı
4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı su karıştırılıp 34 damla limon suyu sıkılarak kısık ateşte şerbetimizi kaynatalım Daha sonra iç malzemesi için yumurta ve şekeri çırpalım Ve un, irmik, vanilin, kabartma tozu, çekilmiş cevizimi ilave ederek iç harcımızı hazırlayalım Tepsimize 12 adet hazır baklava yufkamızı her katına eritilmiş tereyağı ve sıvı yağdan oluşan karışımımızla yağlayalım İç harcımızı her yerine eşit dağılacak şekilde dökelim Üzerine 12 kat daha hazır baklava yufkamızı her katını yağlayarak koyalım En üstüne kalan yağı koyabiliriz Daha önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırınımızda pişirelim Soğuyan tepsimize ılık şerpetimizi dökelim ve üzerine çekilmiş antep fıstıklarını serpiştirelim Afiyet olsunn