dreamseo
FD Üye
Keklik Otu (Origanum vulgare) nane (Lamiaceae) familyasından, anavatanı Akdeniz bölgesi olan genellikle yemeklerde kullanılan bir bitki türüdür
Genellikle akdeniz ve latin amererika mutfağında kullanılır Türk mutfağında ise özellikle kuzu eti için kullanılır Balıkesir yöresinde keklik otunun yapraklarından yapılan çayın şeker hastalığına iyi geldiği söylenir
Anavatanı Akdeniz olan, nane (Lamiaceae) familyasından keklik otunun faydaları saymakla bitmiyor Türk mutfağında özellikle etli yemeklerde ve İtalyan mutfağında kullanılan bu ot, kemik sağlığını güçlendiriyor, bağışıklık sistemini iyileştiriyor, diyabetikle mücadele ediyor, enerji seviyesini yükseltiyor ve ağrı kesici olarak kullanılıyor A, C ve B6 vitaminleri ile potasyum açısından zengin olan keklik otunun 100 gramında 9 gram protein ile demir ve magnezyum da bulunuyor
Genellikle akdeniz ve latin amererika mutfağında kullanılır Türk mutfağında ise özellikle kuzu eti için kullanılır Balıkesir yöresinde keklik otunun yapraklarından yapılan çayın şeker hastalığına iyi geldiği söylenir
Anavatanı Akdeniz olan, nane (Lamiaceae) familyasından keklik otunun faydaları saymakla bitmiyor Türk mutfağında özellikle etli yemeklerde ve İtalyan mutfağında kullanılan bu ot, kemik sağlığını güçlendiriyor, bağışıklık sistemini iyileştiriyor, diyabetikle mücadele ediyor, enerji seviyesini yükseltiyor ve ağrı kesici olarak kullanılıyor A, C ve B6 vitaminleri ile potasyum açısından zengin olan keklik otunun 100 gramında 9 gram protein ile demir ve magnezyum da bulunuyor