Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Keklik otu

Keklik otu
0
56

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Keklik otu keklikotu keklik otu keklik otu, nedir, faydaları Keklik diyince aklıma kekliği düz ovada avlarlartürküsü geldikeklikotu5c5120ed33436pngalt :D:D :D:D :D:Dkeklikotu5c5120ed33436pngalt :D:D :D:D :D:D Herneyse işte türküyü mırıldanmam da kafidir, sırası gelmişken bilgilerini de yazmayı unutmayayım hiç olmazsakeklikotu5c5120ed33436pngalt :D:D :D:D :D:Dkeklikotu5c5120ed33436pngalt :D:D :D:D :D:D Öhöm öhömm diyor ve konuya geri dönüyorumkeklikotu5c5120ed43b4dalt İşte huzurlarınızda keklik otu ve faydaları Melek'lerkeklikotu5c5120ed43b4dalt 1548820712 1548820712 keklikotu5c5120ed9dfd4pngkeklikotu5c5120ed9dfd4png keklikotu5c5120ed9dfd4png Bitki familyası Ballıbabagiller (nane familyası) Bitkibilimsel sinonimi Origanum cinsinin birçok türü Akdeniz kökenlidir, hepsi baharat olarak satılır İklim, mevsim ve toprağın esansiyel yağ kompozisyonu üzerindeki etkisi muhtelif türler arasındaki farktan daha büyüktür En kayda değer türler O vulgare karakekik (bütün Avrupa), O onites İzmir kekiği (Yunanistan, Anadolu) ve O heracleoticum İstanbul kekiği (İtalya, Balkan yarımadası, Batı Asya) Kullanılan kısmı Yaprakları kullanılır Kurutulmuş bitki genelde tazesinden daha çeşnilidir Duyusal Özelliği Güzel kokulu, hafif ve biraz acıdır Keskinliği çeşitlilik gösterir: İyi kalitede olanı çok kaslı olup neredeyse dili uyuşturur, ama soğuk iklime harmoni sağlamış türevleri çoğunlukla tatsızdır Esas bileşenleri İçeriğindeki esansiyel yağ (max %4) değişen miktarlarda karvakrol ve timol adlı iki fenol içerebilir; hem bir grup monoterpen hidrokarbonları (limonen, terpinen, osimen, caryofilen, βbisabolen and psimen) ve monoterpen alkolleri (linalool, 4terpinol) ihtiva eder Çiçek açmış keklikotu Kullanımı id Keklikotu domates soslarına, kızartılmış sebzelere ve ızgara etlerde kullanıldığı İtalyan mutfağının olmazsa olmazıdır Fesleğenle birlikte İtalyan yemeklerinin karakterini oluşturur en fazla kullanıldığı yemek pizzadır Pizza ekmeği muhtemelen Güney İtalya'da yüzyıllardır yeniyordu; anlatılan bir efsaneye kadar pizza 1889'da Kral Umberto ve karısı Margherita Napoli'de kaldıkları sırada ortaya çıktı O zamanki pizzalar domates salçalısıyla çeşnilendirilmiş ekmekten ibaret olup fakir kitleler için popüler bir yiyecekti Kraliçeyi onurlandırmak için yerli bir fırıncı daha zengin bir pizza tasarladı; kırmızı domates salçasına ek olarak beyaz mozzarella peyniri ve yeşil fesleğen yaprakları koydu, böylece İtalyan bayrağının renklerini yansıttı Günümüz pizzası fesleğenden fazla keklikotuna dayanır ve başka çeşit malzemeler de içerir Keklikotu salamura zeytin ve kapari ya da yabani kereviz yapraklarıyla iyi ahenk sağlar; diğer çoğu İtalyan otundan öbür olarak Güney İtalya'da popüler olduğu gibi, sıcak ve baharatlı yiyeceklerle bile harmoni sağlar Öteki Akdeniz mutfaklarında daha eksik kullanılır lakin, İspanyol, Fransız ve Yunan mutfaklar için de epeyce önemlidir Keklikotu, Akdeniz bölgesi dışarıya İtalyan göçmenlerin haricinde çok az kullanılır Meksika keklikotunun fazla benzer ama daha kuvvetli tadı yalnızca anavatanı olan Meksika'da değil; çoğu kez chili con carne (yakan biber ve ara sıra fasulyeyle pişirilmiş et) ya da diğer Meksika ilhamlı yemeklerde çeşni olarak kullanıldığı ABD'nin güneyinde de popülerdir Bu amaç için çoğunlukla birkaç çeşit yakan biber ve biber, kurutulmuş sarımsak veya soğan ve kimyonla karıştırılır  
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt