Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kelebek Pasta

Kelebek Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kelebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yumurta oda sıcaklığında 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı ılık su 1 yemek kaşığı limon suyu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı tepeleme un 1 fiske tuz Hazır pandispanya da kullanabilirsiniz Kreması için :
4 yemek kaşığı un Yarım su bardağı şeker 2, 5 su bardağı süt 1 paket vanilya İsteğe bağlı kremanın içine muz, çilek, bisküvi parçacıkları, damla çikolata gibi malzemeler kullanabilirsiniz Üzeri için:
2 poşet krem şanti Ben üç çeşit krem şanti kullandım, kremalı, kakaolu ve fıranboğazlı

Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 1 saat 30dk
Pişirme: 50dk
Kelebek Pasta Tarifi Yapılışı

Pandispanya İçin;
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın Ilık suyu ve limon suyunu ilave edip iyice çırpın Vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra unu ilave edip karıştırın Çırptığınız yumurta beyazını kek karışımının içine koyup tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın Margarinle yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün Kek kalıbını hafif, hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın Önceden ısıtılmış 180C 4045 dk pişirin üzeri iyice kızarana kadar pişirin pandispanya pişerken iç kremasını hazırlayın
Kreması için;
Un, şeker ve sütü tencereye alıp karıştırın Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin ve arada karıştırılarak soğumasını sağlayın Fırından çıkan ve soğuyan pandispanya yı ip yada bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin Hazırladığınız kremayı kelebek şekli verdiğiniz kekin her yerine sürün ve ikinci katını yerleştirip sade krem şanti ile keki kapatın hazırladığınız üç renkli krem şantileri ayrı ayrı kaplarda çırpın keke kelebek çekli verdikten sonra, üst kanatlarını pembe, alt kanatlarını kremalı, süslemesini çikolatalı krem şantiyle yaptım Gıda maddesi kullanmamaya özen gösterdim ama sizi isterseniz kullanabilirsiniz Resimde görüldüğü gibi süsledim
Siz de tarifimi denerseniz şimdiden afiyet olsun

858,496Konular
981,598Mesajlar
29,701Kullanıcılar
quanexSon üye
Üst Alt