iltasyazilim
FD Üye
Kelecoş tarifi için malzemeler
250 gr kurufasulye
150 gr yeşil mercimek
150 gr nohut
250 gr yarma buğday
1 kg yoğurt
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr tereyağı
100 gr kuru soğan
15 litre su
Sosu için
100 gr kenevir tohumu
250 gr ayçiçeği yağı
Kelecoş hazırlanışı
Nohut, kurufasulye, mercimek ve yarma buğdayı akşamdan ıslatın Kuzu etini orta boy bir tencerede tereyağı ile kavurun Üzerine suyu ekleyin Tahılları ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın
Tahıllar yumuşayınca yoğurdu ilave edip, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın Sos için, bir tavada ayçiçeğiyağı ile kenevir tohumunu kavurun ve üzerine döküp servis yapın
250 gr kurufasulye
150 gr yeşil mercimek
150 gr nohut
250 gr yarma buğday
1 kg yoğurt
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr tereyağı
100 gr kuru soğan
15 litre su
Sosu için
100 gr kenevir tohumu
250 gr ayçiçeği yağı
Kelecoş hazırlanışı
Nohut, kurufasulye, mercimek ve yarma buğdayı akşamdan ıslatın Kuzu etini orta boy bir tencerede tereyağı ile kavurun Üzerine suyu ekleyin Tahılları ve tuzu ilave edip kaynamaya bırakın
Tahıllar yumuşayınca yoğurdu ilave edip, 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın Sos için, bir tavada ayçiçeğiyağı ile kenevir tohumunu kavurun ve üzerine döküp servis yapın