iltasyazilim
FD Üye
Kelek Turşusu nasıl yapılır
Kelek Turşusu Tarifi
Kelek turşusu malzemeler
1 kg kelek
1 nehir bardağı üzüm sirkesi
3 yemek yemek kaşığı yemeklik tuzlu + 2 yemek yemek kaşığı daha kelekleri bekletmek için
1 tatlı kaşığı toz şeker
tahmini su
kelek turşusu yapılışı
Ilk Kez kelekleri dürüstçe yıkayın ikiye bölün içlerini kaşık yardımıyla temizleyin bir kaba koyun 2 yemek kaşığı tuzu üzerlerine serpiştirin üzerleri kapanacak dek su ekleyin 5 saat kadar öylece bekletin bekleme işi bitince kelekleri yıkayın sığabilecek bir kavanoza yerleştirin üzerine tuzu şekeri sarımsağı sirkeyi ve kavanoz dolana kadarda suyunu ekleyin en üste biberleri bölerek koyun ağzını sımsıkı kapayın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin kışa kısmetse afiyetle yiyin *
Kelek Turşusu Tarifi
Kelek turşusu malzemeler
1 kg kelek
1 nehir bardağı üzüm sirkesi
3 yemek yemek kaşığı yemeklik tuzlu + 2 yemek yemek kaşığı daha kelekleri bekletmek için
1 tatlı kaşığı toz şeker
tahmini su
kelek turşusu yapılışı
Ilk Kez kelekleri dürüstçe yıkayın ikiye bölün içlerini kaşık yardımıyla temizleyin bir kaba koyun 2 yemek kaşığı tuzu üzerlerine serpiştirin üzerleri kapanacak dek su ekleyin 5 saat kadar öylece bekletin bekleme işi bitince kelekleri yıkayın sığabilecek bir kavanoza yerleştirin üzerine tuzu şekeri sarımsağı sirkeyi ve kavanoz dolana kadarda suyunu ekleyin en üste biberleri bölerek koyun ağzını sımsıkı kapayın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin kışa kısmetse afiyetle yiyin *