iltasyazilim
FD Üye
Kelek Turşusu
Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 15 Yöntem
23 Adet küçük boy kelek
23 Adet sivri biber
1 Demet maydanoz
1 Baş sarmısak
1 Kahve fincanı sirke
1 Adet limon
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu
Hazırlanışı Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün Tekrardan iyice yıkayın Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 45 saat bekletin Bu sürenin sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin Zaman zaman suyunu savurup, üzerine biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atın Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin 2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın
Malzemeler Mutfak
Zorluk 2 Süre 40 dk Kaç Kişilik 15 Yöntem
23 Adet küçük boy kelek
23 Adet sivri biber
1 Demet maydanoz
1 Baş sarmısak
1 Kahve fincanı sirke
1 Adet limon
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince rafine kaya tuzu ve içme suyu
Hazırlanışı Küçük boy kelekleri iyice yıkayıp temizleyin Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölün Eğer kavanozunuz küçükse içine sığabilecek parçalara bölün Tekrardan iyice yıkayın Kaşıkla çekirdeklerini temizleyin İnce tuzla her tarafını bolca tuzlayın Kabukları yukarı gelecek şekilde bir tepsi içinde, üstünü ince bir tülbentle örtüp 45 saat bekletin Bu sürenin sonunda tekrar yıkayıp tuzlarını temizleyin Turşu kavanozunun dibine maydanozları koyun Kelek parçalarını sıkı sıkı yerleştirin Sivri biberleri bıçak ucu ile delip, keleklerin arasına yerleştirin Dilimlenmiş limonları ve sarmısakları yerleştirin Salamuru suyunu ; 1 litre suya 6 kaşık rafine kaya tuzu koyarak hazırlayın Keleklerin üzerini örtecek kadar hazıladığınız salamura suyunu dökün Suyun içine 1 kahve fincanı sirke ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin Zaman zaman suyunu savurup, üzerine biriken beyaz köpüğü kaşıkla alıp atın Savurma işlemi : Kavanoza tuzlu su döktükten sonra 2 gün bekletin 2 gün geçtikten sonra kavanozon ağzını açın ve üzerine biriken köpüğünü bir kaşık ardımıyla alıp atın Suyunu bir kaba boşaltın ve tadına bakın