Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kelime-i Şehadet Söylenişi Nasıldır?

Kelime-i Şehadet Söylenişi Nasıldır?
0
173

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kelimei Şehadet nasıl söylenir Sözcüki Şehadet getirmek biz Müslümanlar için çok önemlidirKelimei Şehadet getirmek dinimizin yani İslam dininin 5 şartından ilkidirSözcüki Şehadet'in birincil kısmında Allah'tan başka ilah olmadığına, ikinci kısmında ise Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in sav Allah'ın kulu ve rasulü olduğuna şahitlik edilmektedir

Sözcüki Şehadet bu tanıklığın dille açıklanması anlamına gelmektedirPeygamber Efendimize itimat etmek çağırmak, Onun bildirdiklerinin tamamını kabul etmek, inanmak ve hepsini alkışlamak demektir

Kelimei Şehadet getirmek İslam'ın en kısa ve öz ifadesidir

Sözcüki Şehadet nasıl getirilir?

Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü

Kelimei Şehadet Anlamı;

Ben şehadet ederim ki, Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm oysa Allah ’tan başka ilah yoktur Ve yine şehadet ederim oysa, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür *

Similar threads

Sözcüki Şehadet Okunuşu Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlü Sözcüki Şehadet Anlamı Ben tanıklık ederim ancak Allah'tan başka İlah yoktur Yine tanıklık ederim ama Hazreti Muhammed (sas) Allah'ın kulu ve Peygamberidir Sözcüki Tevhid ve Anlamı *
Cevaplar
0
Görüntüleme
250
Kelimei Şehadet Okunuşu Eşhedu en lâ ilâhe illellâh ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlü Kelimei Şehadet Anlamı Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka İlah yoktur Yine şahitlik ederim ki Hazreti Muhammed (sas) Allah'ın kulu ve Peygamberidir
Cevaplar
1
Görüntüleme
313
Kelimei Şehadet nasıl soylenir Kelimei Şehadet getirmek biz Muslumanlar icin cok onemlidirKelimei Şehadet getirmek dinimizin yani İslam dininin 5 şartından ilkidirKelimei Şehadet'in ilk kısmında Allah'tan başka ilah olmadığına, ikinci kısmında ise Peygamber Efendimiz Hz Muhammed'in sav Allah'ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Kelimei Şehadet İslamın beş şartından birincisidirSayfamızda Kelimei Şehadet'in arapca ve Turkce yazılışlarını bulabilirsiniz imageskelimeisehadetarapcaveturkceyazilisi5b130dd2c24a7jpeg Kelimei Şehadet Arapca Yazılışı şoyledir; اَشْهَدُ اَنْ لاَ اِلهَ اِلاَّ اللهُ وَاَشْهَدُ اَنَّ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
183
İslam ’ın Şartları 1 Sözcüki şehadet getirmek Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü çağırmak Manası şudur: (Ben şehadet ederim oysa, Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki Allah ’tan başka ilah yoktur Ve yeniden şehadet ederim ancak, Muhammed...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
858,466Konular
981,158Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt