Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kelime İ Tevhid İle İlgili Hadisler

Kelime İ Tevhid İle İlgili Hadisler
0
116

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Yahut siz, Yakub'un ölüm anında, orada şahidler miydiniz? O, oğullarına: Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?dediğinde, onlar: Senin İlahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın İlahı olan tek bir İlaha ibadet edeceğiz; bizler O'na teslim oldukdemişlerdi (Bakara Suresi, 133)

Sizin İlahınız tek bir İlah'tır; O'ndan başka İlah yoktur; O, Rahman'dır, Rahim'dir (bağışlayan ve esirgeyendir) (Bakara Suresi, 163)

Allah O'ndan diğer İlah yoktur Diridir, Kaimdir O'nu uyuklama ve uyku tutmaz Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir (Onlar ise) Dilediği kadarının haricen, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıpkuşatamazlar O'nun kürsüsü, tüm gökleri ve yeri kaplayıpkuşatmıştır Onların korunması O'na kuvvet gelmez O, öyle Yücedir, o kadar büyüktür (Bakara Suresi, 255)

Kuşkusuz bu, reel bir olayın haberidirAllah 'tan başka İlah yoktur Ve şüphesiz , Allah üstün ve dinç olandır, hüküm ve hikmet sahibidir (Ali İmran Suresi, 62)

De fakat: Ey Kitap Ehli, bizimle sizin aranızda iki taraflı (olan) bir kelimeye (tevhide) gelin Allah'tan başkasına kulluk etmeyelim, O'na hiçbir şeyi karşılıklı koşmayalım ve Allah'ı bırakıp bir kısmımız (diğer) bir kısmımızı Rabler edinmeyelimEğer yeniden yüz çevirirlerse, deyin ama: Şahid olun, biz doğrusu Müslümanlarız(Ali İmran Suresi, 64)

De ki: Allah doğru söyledi Öyleyse Allah'ı bir tanıyan (Hanif)ler olarak İbrahim'in dinine uyun O, müşriklerden değildi(Ali İmran Suresi, 95)

Allah; O'ndan diğer İlah yoktur Kendisinde hiçbir tereddüd olmayan kıyamet gününde sizleri emin toplayacaktır Allah'tan daha dürüst sözlü kimdir? (Nisa Suresi, 87)

İyilik yaparak kendini Allah'a teslim eden ve hanif (tevhidi) olan İbrahim'in dinine uyandan daha hoş din'li kimdir? , Allah İbrahim'i arkadaş edinmiştir (Nisa Suresi, 125)

Ey Kitap Ehli, dininiz konusunda taşkınlık etmeyin, Allah'a karşısında hakiki olandan başkasını söylemeyin Meryem oğlu Mesih İsa, ama Allah'ın elçisi ve kelimesidir Onu (OLkelimesini) Meryem'e yöneltmiştir ve O'ndan bir ruhtur Öyleyse Allah'a ve elçisine inanınız; üçtürdemeyiniz (Bundan) kaçının, sizin için hayırlıdır Allah, ancak bir tek İlah'tır O, çocuk sahibi olmaktan Yücedir Göklerde ve yerde her ne varsa O'nundur Delege olarak yeter (Nisa Suresi, 171)

Andolsun, Allah üçün üçüncüsüdürdiyenler küfre düşmüştür Oysa tek bir İlah'tan diğer İlah yoktur Eğer söylemekte olduklarından vazgeçmezlerse, onlardan inkar edenlere mutlaka (acı) bir cefa dokunacaktır (Maide Suresi, 73)

Ben onlara bana emrettiklerinin dıştan hiçbir şeyi söylemedim (O da şuydu 'Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin' Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim Benim (dünya) hayatıma son verdiğinde, üzerlerindeki gözetleyici Sendin Sen herşeyin üzerine şahid olansın (Maide Suresi, 117)

De fakat: Şahidlik bakımından hangi şey daha büyüktür?De ancak: Allah benimle sizin aranızda şahiddir Sizi ve kime ulaşırsa kendisiyle uyarmam için bana şu Kur'an vahyedildi Aslında Allah'la beraber başka ilahların da bulunduğuna siz mi şahidlik ediyorsunuz?De oysa: Ben şehadet etmemDe ancak: O, oysa bir tek olan İlah'tır ve sahiden ben, sizin şirk koşmakta olduklarınızdan uzağım(En'am Suresi, 19) *

858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt