iltasyazilim
FD Üye
Kelledoş Tarifi İçin Malzemeler İçi için:
*Yarım kilo kuzu kemikli et
*Heliz ve spitag otu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çorba tabağı yeşil mercimek
*1 adet soğan içine
*Keşkçökelek doğu yöresine ait
*2 yemek kaşığı un
*1 adet patates
Sosu için:
*250 gram kıyma
*1 yumurta
*6 adet soğan
*3 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
Kelledoş Tarifi Yapılışı Öncelikle pancarları ve yeşil mercimeği yıkayıp pişiriyoruz biraz piştikten sonra etimize biraz tuz katıp pişiriyoruz Ayrı bir tencerede daha sonra pişen pancarı ve mercimeği bir daha yıkıyoruz ve suyunu süzmek için bi süzgece koyup süzülmesini bekliyoruz Haşlanmış ete karıştırıp üzerine patates ,soğan, baharat ve tuzu ekleyip bi 5 dk pişiriyoruz daha sonra üzerine çökelek suyunu ve unu boşaltıp bi 1520 dk pişiriyoruz Sosu için:kıymaya bir yumurta ve biraz tuz koyup yoğuruyoruz ufak köfteler yapıyoruz ben köfte yemediğim için tavuk göğsü kullanıyorum ama köfte daha lezzetli oluyor soğanları biraz iri doğruyoruz sıvı yağı salça ,tuz ,pulbiberi ekliyoruz Üzerine köfteyide ekleyip soğan tam kızarmaya başlarken üzerine biraz su ekliyoruz pişirmesini bekliyoruz hepsi piştikten sonra servis ediyoruz
*Yarım kilo kuzu kemikli et
*Heliz ve spitag otu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çorba tabağı yeşil mercimek
*1 adet soğan içine
*Keşkçökelek doğu yöresine ait
*2 yemek kaşığı un
*1 adet patates
Sosu için:
*250 gram kıyma
*1 yumurta
*6 adet soğan
*3 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
Kelledoş Tarifi Yapılışı Öncelikle pancarları ve yeşil mercimeği yıkayıp pişiriyoruz biraz piştikten sonra etimize biraz tuz katıp pişiriyoruz Ayrı bir tencerede daha sonra pişen pancarı ve mercimeği bir daha yıkıyoruz ve suyunu süzmek için bi süzgece koyup süzülmesini bekliyoruz Haşlanmış ete karıştırıp üzerine patates ,soğan, baharat ve tuzu ekleyip bi 5 dk pişiriyoruz daha sonra üzerine çökelek suyunu ve unu boşaltıp bi 1520 dk pişiriyoruz Sosu için:kıymaya bir yumurta ve biraz tuz koyup yoğuruyoruz ufak köfteler yapıyoruz ben köfte yemediğim için tavuk göğsü kullanıyorum ama köfte daha lezzetli oluyor soğanları biraz iri doğruyoruz sıvı yağı salça ,tuz ,pulbiberi ekliyoruz Üzerine köfteyide ekleyip soğan tam kızarmaya başlarken üzerine biraz su ekliyoruz pişirmesini bekliyoruz hepsi piştikten sonra servis ediyoruz