Bu kararı veren İstanbul Bölge Yönetim Başkanı’nın eşi Mehtap Yılmaz ne tesadüftür ki, Demirören Kümesi avukatı çıktı.
Kamuoyunda Kemer Country olarak bilinen ve etrafa ve yeşile hassas yapılaşma biçimiyle çeşitli mükafatların sahibi olan Kemer Yapı, içine düştüğü mali badire nedeniyle Demirören Grubu’na satıldıktan sonra 2018 yılında yeni bir yapılanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.
Burayı satın alan Demirören Kümesi, yeşil alan içine yüzlerce villa yaparak rant elde etmek isterken bu alanları kullanan bundan evvelki mülk sahiplerinin de müktesep haklarına tecavüzde bulunuyordu.
Etraf ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İBB ve Eyüp Sultan Belediyesi’nin hiçbir halde görüşü alınmadan yapılan plan tadilatlarına karşı mülk sahipleri tarafından 7 farklı mahkemede açılan 13 dava sonucunda 8. Yönetim Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiş, 12. Yönetim Mahkemesi ise imar planı değişikliğini iptal etmişti.
Lakin şu işe bakın ki isimli tatil mühleti içinde hem 8. Yönetim Mahkemesi tarafından verilmiş olan yürütmeyi durdurma, hem 12. Yönetim Mahkemesi tarafından verilmiş olan iptal kararı “Nöbetçi Bölge Yönetim Mahkemesi” tarafından durduruldu.
Bu kararı veren İstanbul Bölge Yönetim Lideri Cüneyt Yılmaz’ın eşi Mehtap Yılmaz ise ne tesadüftür ki, Demirören Kümesi avukatı çıktı.
Artık davacılar soruyor: Bu karar etik midir? Davalının avukatının kocasının davalı lehine karar vermesi ne manaya gelir? Ayrıyeten mevzu nöbetçi mahkeme tarafından ele alınıp verilen bütün kararlar bozulacak kadar acil midir? Avukat eşinin savunduğu davalı hakkında lehte karar veren mahkeme liderine “reddi hâkim” kararı talebi ise “gerekçe yetersizliği” gösterilerek reddedildi.
Yazgülü Aldoğan/Cumhuriyet