iltasyazilim
FD Üye
Kemik Sulu Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardağı nohut
*3 su bardağı kemik suyu
*1 kuru soğan
*1 domates
*1 yemek kaşığı un (kıvamlı olsun diye)
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Pul biber
Kemik Sulu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar!Yine çok faydalı ve cildi besleyen kemik sulu bir tarif Pirinç pilavı tarifimde olduğu gibi bir çok yemeğimde kullanıyorum Hem faydalı hemde oldukça leziz
Öncelikle nohutumuzu akşamdan soğuk suya ıslatıyoruz Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp çok az yağda kavuruyoruz Kemik suyu yağılı olduğu için az yağ yeterli olacaktır Daha sonra olgun bir domatesi rendeleyip içerisine unumu ve salçamı karıştırarak kavrulmuş soğanımıza ekliyoruz (domates yerine domates salçası da kullanabilirsiniz) Biraz pişirdikten sonra kemik suyumuzu karıştırarak içerisine ekliyoruz Akşamdan ıslattığımız nohutlarımızı da içerisine ekleyip tuzumuzu ve pul biberimizi de koyuyoruz Ben nohutları ayrıca haşlamıyorum Böylece vitamini suyuyla birlikte akıp gitmiyor Eğer benim gibi düdüklü tencere fobiniz varsa tencerede 2 saatte pişiyor Düdüklüde fış sesinden sonra yarım saat pişirmeniz yeterli İçerisine et koyamadığınız zaman kemik suyu aynı lezzeti veriyor Afiyet olsun
*1, 5 su bardağı nohut
*3 su bardağı kemik suyu
*1 kuru soğan
*1 domates
*1 yemek kaşığı un (kıvamlı olsun diye)
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Pul biber
Kemik Sulu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar!Yine çok faydalı ve cildi besleyen kemik sulu bir tarif Pirinç pilavı tarifimde olduğu gibi bir çok yemeğimde kullanıyorum Hem faydalı hemde oldukça leziz
Öncelikle nohutumuzu akşamdan soğuk suya ıslatıyoruz Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp çok az yağda kavuruyoruz Kemik suyu yağılı olduğu için az yağ yeterli olacaktır Daha sonra olgun bir domatesi rendeleyip içerisine unumu ve salçamı karıştırarak kavrulmuş soğanımıza ekliyoruz (domates yerine domates salçası da kullanabilirsiniz) Biraz pişirdikten sonra kemik suyumuzu karıştırarak içerisine ekliyoruz Akşamdan ıslattığımız nohutlarımızı da içerisine ekleyip tuzumuzu ve pul biberimizi de koyuyoruz Ben nohutları ayrıca haşlamıyorum Böylece vitamini suyuyla birlikte akıp gitmiyor Eğer benim gibi düdüklü tencere fobiniz varsa tencerede 2 saatte pişiyor Düdüklüde fış sesinden sonra yarım saat pişirmeniz yeterli İçerisine et koyamadığınız zaman kemik suyu aynı lezzeti veriyor Afiyet olsun