iltasyazilim
FD Üye
Kemik Suyu Saklamak Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg büyükbaş yada kuzu kemiği
*Su
*Tuz
Kemik Suyu Saklamak Tarifi Yapılışı Büyükbaş hayvan kemiğı için kasabınıza ayak kemiğini ilikli yerini kırdırın Yarım saat suda bekletin kanı çıksın Temiz suyu üzerine çıkacak kadar su koyun, tuzunu atın Tencerede 4 saat düdüklü de 2 saat pişirin
Küçükbaş için kuzu kemiklerini tek tek yıkayın, yarım saat suda bekletin Temiz su koyup tuz atın Tencerede 3 saat, düdüklüde 1, 5 saat pişirin
Soğuduktan sonra tel süzgeçle süzün pet bardaklara koyup derin dondurucuda dondurun
Yemeklerinize çorbalarınıza lezzet katan bir vitamin deposu hazır Afiyet olsun
*1 kg büyükbaş yada kuzu kemiği
*Su
*Tuz
Kemik Suyu Saklamak Tarifi Yapılışı Büyükbaş hayvan kemiğı için kasabınıza ayak kemiğini ilikli yerini kırdırın Yarım saat suda bekletin kanı çıksın Temiz suyu üzerine çıkacak kadar su koyun, tuzunu atın Tencerede 4 saat düdüklü de 2 saat pişirin
Küçükbaş için kuzu kemiklerini tek tek yıkayın, yarım saat suda bekletin Temiz su koyup tuz atın Tencerede 3 saat, düdüklüde 1, 5 saat pişirin
Soğuduktan sonra tel süzgeçle süzün pet bardaklara koyup derin dondurucuda dondurun
Yemeklerinize çorbalarınıza lezzet katan bir vitamin deposu hazır Afiyet olsun