iltasyazilim
FD Üye
Kemik Suyuna Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı kadar kemik suyu (kemik alıp haşlamıştım)
*0 5 kahve fincanı pirinç
*5 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı nane
*2 5 yemek kaşığı zeytin yağı (tereyağıda olabilir)
Kemik Suyuna Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı İlk defa kemik suyuna çorba denedim ve güzel oldu
Kemik suyunun içine yıkamış olduğumuz pirinçleri atıp kaynatıyoruz Arada karıştıralım yapışıyor çünkü
Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurtayı çırpalım Pirinçler orta yumuşaklığa geldiğinde terbiyeye et suyundan kayıp ılıklaştıralım Bir kaç kepçe bu şekilde ılık edip sonra kemik suyu ve pirinç karışımına ekleyelim Sürekli çırpıcı ile karıştıralım İçine karabiberi ve tuzu ekleyelim
Tavada zeytinyağı ve naneyi kızartalım kaynamakta olan çorbamıza ekleyelim
Önceden Pirinçler iyicene haşlanana kadar başında kaynatıp karıştırıdım Çok aciliyeti yoksa nane ve yağı ekledikten sonra 2 dakika daha pişirip kapatın Üstüne de kapağını kapatın kalsın Pirinçler zaten kendiliğinden şişip yumuşuyor
Afiyet olsun
*3 su bardağı kadar kemik suyu (kemik alıp haşlamıştım)
*0 5 kahve fincanı pirinç
*5 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı un
*1 yumurta
*1 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı karabiber
*1 yemek kaşığı nane
*2 5 yemek kaşığı zeytin yağı (tereyağıda olabilir)
Kemik Suyuna Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı İlk defa kemik suyuna çorba denedim ve güzel oldu
Kemik suyunun içine yıkamış olduğumuz pirinçleri atıp kaynatıyoruz Arada karıştıralım yapışıyor çünkü
Ayrı bir kapta un, yoğurt ve yumurtayı çırpalım Pirinçler orta yumuşaklığa geldiğinde terbiyeye et suyundan kayıp ılıklaştıralım Bir kaç kepçe bu şekilde ılık edip sonra kemik suyu ve pirinç karışımına ekleyelim Sürekli çırpıcı ile karıştıralım İçine karabiberi ve tuzu ekleyelim
Tavada zeytinyağı ve naneyi kızartalım kaynamakta olan çorbamıza ekleyelim
Önceden Pirinçler iyicene haşlanana kadar başında kaynatıp karıştırıdım Çok aciliyeti yoksa nane ve yağı ekledikten sonra 2 dakika daha pişirip kapatın Üstüne de kapağını kapatın kalsın Pirinçler zaten kendiliğinden şişip yumuşuyor
Afiyet olsun