Yeşil sebzeler, fasulyeler, tofu, susam ve hatta portakalda, sut urunlerinden kaynaklanan problemler olmaksızın kullanılabilecek bol miktarda kalsiyum vardır Hayvansal urunler, sodyum, şeker ve kafeinin fazla olduğu bir diyet uygulamadığınız takdirde, kalsiyumu vucudunuzda daha iyi muhafaza edeceğinizi ve o kadar fazla bir miktara da ihtiyacınız kalmayacağını unutmayın
Coğu yeşil sebzedeki kalsiyum emilimi oranı yuzde 50′nin ustundeyken, sutte bu oran yuzde 32′dir Ayrıca, hayvansal protein idrarla kalsiyumun atılmasına yol actığından, sebzeden gelen kalsiyumun tutulma oranı daha yuksektir Butun yeşil sebzeler kalsiyum acısından zengindir
Amerikalıların “tavuk ve makarna tarzındaki diyeti kalsiyum acısından onemli olcude fakirdir Bu yuzden, mineral acısından fakir olan bu diyete kalsiyum kaynağı olarak sut eklemek yuzeysel bir fayda sağlar Yine de diyette hic kalsiyum olmamasından iyidir Bununla birlikte, bu tarz diyette kalsiyumdan cok fazlası eksiktir İnek sutunun bu kadar onemli bir kalsiyum kaynağı olarak kabul edilmesinin tek sebebi, Amerikan diyetinin, kalsiyum icermeyen hayvansal urunlere, işlenmiş tahıllara ve şekere dayanmasıdır
Yeterli miktarda rafine edilmemiş bitkisel gıda iceren sağlıklı bir diyet, sut olmaksızın gerekli miktarda kalsiyuma sahip olur Sebze ve meyveler kemikleri guclendirir Araştırmacılar, bol sebze ve meyve yiyenlerin kemiklerinin daha yoğun olduğunu bulmuşlardır Bu araştırmacılar, sebze ve meyvelerin sadece kemik sağlığı acısından onemli olan potasyum, magnezyum, kalsiyum ve diğer besinler acısından zengin olmakla kalmayıp, alkalin oldukları ve asit uretmedikleri icin idrarla kalsiyum kaybına da neden olmadıkları sonucuna varmışlardır Yeşil sebzelerin kalca kırıklarını azaltmada ozellikle guclu bir etkisi vardır; cunku sadece kalsiyum acısından değil, kemik sağlığı icin onemli olan K vitamini gibi diğer besinler acısından da zengindirler
Coğu yeşil sebzedeki kalsiyum emilimi oranı yuzde 50′nin ustundeyken, sutte bu oran yuzde 32′dir Ayrıca, hayvansal protein idrarla kalsiyumun atılmasına yol actığından, sebzeden gelen kalsiyumun tutulma oranı daha yuksektir Butun yeşil sebzeler kalsiyum acısından zengindir
Amerikalıların “tavuk ve makarna tarzındaki diyeti kalsiyum acısından onemli olcude fakirdir Bu yuzden, mineral acısından fakir olan bu diyete kalsiyum kaynağı olarak sut eklemek yuzeysel bir fayda sağlar Yine de diyette hic kalsiyum olmamasından iyidir Bununla birlikte, bu tarz diyette kalsiyumdan cok fazlası eksiktir İnek sutunun bu kadar onemli bir kalsiyum kaynağı olarak kabul edilmesinin tek sebebi, Amerikan diyetinin, kalsiyum icermeyen hayvansal urunlere, işlenmiş tahıllara ve şekere dayanmasıdır
Yeterli miktarda rafine edilmemiş bitkisel gıda iceren sağlıklı bir diyet, sut olmaksızın gerekli miktarda kalsiyuma sahip olur Sebze ve meyveler kemikleri guclendirir Araştırmacılar, bol sebze ve meyve yiyenlerin kemiklerinin daha yoğun olduğunu bulmuşlardır Bu araştırmacılar, sebze ve meyvelerin sadece kemik sağlığı acısından onemli olan potasyum, magnezyum, kalsiyum ve diğer besinler acısından zengin olmakla kalmayıp, alkalin oldukları ve asit uretmedikleri icin idrarla kalsiyum kaybına da neden olmadıkları sonucuna varmışlardır Yeşil sebzelerin kalca kırıklarını azaltmada ozellikle guclu bir etkisi vardır; cunku sadece kalsiyum acısından değil, kemik sağlığı icin onemli olan K vitamini gibi diğer besinler acısından da zengindirler