iltasyazilim
FD Üye
Kemikli Lahana Sarması (Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 orta boy lahana
*2 litre kadar sıcak su
İç harcını için;
*15 su bardağı pirinç
*15 su bardağı bulgur
*2 yemek kaşığı salça
*2 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Yarım avuç kadar maydanoz
*Nane
*Tatlı kırmızı toz biber
*Pulbiber)
Sosu için;
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı kadar sumak
*Yeteri kadar su
Kemikli Lahana Sarması (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, benim çocuklar severek yedikleri bir tarif paylaşmak istedim belki çoğu kişi yüklemistir ama herkesin bir yapılış şekli vardır iç malzemeye farkı koyanlar sarmayı farklı satanlar vardır ondan benim hep yaptığım ve gerçekten çocuklarım bayılarak yediği lahana sarması şimdi geçelim tarife
1
*ilk önce sıcak suyu uygun bir tencereye koyuyoruz ve su kaynayana kadar lahana yapraklarını ayırıyoruz
*Kaynayan suya ekleyip sonra ağzı dolana kadar koyup azını kapatıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz
*O kaynayana kadar iç harcını hazırlıyoruz
*Pirinçleri ve bulguru uygun bir kaseye alıp su içinde azıcık bekletiyoruz ve soğanları soyup yemeklik doğruyoruz ve süzdüğümüz pirinç ve bulgur karışıma koyup diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz
*Haşlanmış olan lahanayı süzüyoruz
*Ben yer sofrada sardım bir tabağın içinde sert yerini kestiğim lahanayı koyup ben uzun orta boy ince kesip önce yan tarafını katlayıp sonra üsten yuvarlayarak sonlandırıyorum
*Tencerenin en altına ben iki tane kemik koydum Kemiği yerleştirdiğimiz tencereye yerleştiriyoruz ve dolana kadar devam ( benim iç kaldı onu uygun bir kapa alıp buzluğa attım )
*Dolmuş olan tenceremi sosunu hazırlıyorum ve üstüne döküyorum
*Üstüne bir tabak ters çevirip azını kapatıyorum ve kısık ateşte ağzını açmadan yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz
*Servise hazır Şimdiden Afiyet olsun Yorumunuzu beklerim Selam ve sevgi ile
*1 orta boy lahana
*2 litre kadar sıcak su
İç harcını için;
*15 su bardağı pirinç
*15 su bardağı bulgur
*2 yemek kaşığı salça
*2 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*Yarım avuç kadar maydanoz
*Nane
*Tatlı kırmızı toz biber
*Pulbiber)
Sosu için;
*1 yemek kaşığı salça
*1 çay kaşığı kadar sumak
*Yeteri kadar su
Kemikli Lahana Sarması (Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, benim çocuklar severek yedikleri bir tarif paylaşmak istedim belki çoğu kişi yüklemistir ama herkesin bir yapılış şekli vardır iç malzemeye farkı koyanlar sarmayı farklı satanlar vardır ondan benim hep yaptığım ve gerçekten çocuklarım bayılarak yediği lahana sarması şimdi geçelim tarife
1
*ilk önce sıcak suyu uygun bir tencereye koyuyoruz ve su kaynayana kadar lahana yapraklarını ayırıyoruz
*Kaynayan suya ekleyip sonra ağzı dolana kadar koyup azını kapatıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz
*O kaynayana kadar iç harcını hazırlıyoruz
*Pirinçleri ve bulguru uygun bir kaseye alıp su içinde azıcık bekletiyoruz ve soğanları soyup yemeklik doğruyoruz ve süzdüğümüz pirinç ve bulgur karışıma koyup diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz
*Haşlanmış olan lahanayı süzüyoruz
*Ben yer sofrada sardım bir tabağın içinde sert yerini kestiğim lahanayı koyup ben uzun orta boy ince kesip önce yan tarafını katlayıp sonra üsten yuvarlayarak sonlandırıyorum
*Tencerenin en altına ben iki tane kemik koydum Kemiği yerleştirdiğimiz tencereye yerleştiriyoruz ve dolana kadar devam ( benim iç kaldı onu uygun bir kapa alıp buzluğa attım )
*Dolmuş olan tenceremi sosunu hazırlıyorum ve üstüne döküyorum
*Üstüne bir tabak ters çevirip azını kapatıyorum ve kısık ateşte ağzını açmadan yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz
*Servise hazır Şimdiden Afiyet olsun Yorumunuzu beklerim Selam ve sevgi ile