iltasyazilim
FD Üye
2 kg bütün bir tavuk ( içini sıvazmalak için 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber)
Sosu İçin ;
1 yemek kaşığı domates salçası veya
Acısız ketçap
İç Malzeme ;
5 su bardağı pirinç
175 gram margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
12 çay bardağından biraz fazla dolmalık fıstık
12 çay bardağından biraz fazla kuş üzümü
Tuz
Karabiber ( damak tadına bağlı miktarı)
Su
Öncelikle herkese merhabalar çok nadir bulunan bir tarif ama çok lezzetli
yılbaşlarında ve düğünde kemikli tavuk dolması yapılır genelde ama ben kemiklerini çıkardığım için çok daha istemem bir tarif mükemmel bir ana yemek
Büyüklerimin takdirini aldığım bir tarif olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim
Umarım herkes beğenir evet gelelim hazırlamasına
Öncelikle tavuğumuzu nasıl açıyoruz Ondan başlayalım anlatımdan çok birşey anlaşılmayacak diye detaylı resimler paylaştım
Tavuğun popu kısmındaki küçük yağ parçasını kesiyoruz sonra bacak kısmını dairesel şekilde etini kemikten ayırıyoruz ve but kısmından tutup çeviriyoruz çıkarıyoruz, diğer bacağı da aynen bu şekilde çıkarıyoruz Sonra kalça kısmından bıçağın ucuyla dairesel şekilde yavaş yavaş eti kemikten sıyırıyoruz sıyırdıkça kemik bütün şekilde çıkmaya başlıyor
Kollar etten çok deri olduğu için çok hassas olmak lazım bıçakla sıyırarak çıkacak bütün kemiksiz tavuk hazır kollarının bacaklarının ve boğaz kısmının açık olan yerlerini dikilir yıkanır süzülür ve içi 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ile sıvazlanır lezzeti daha güzel olması açısından tavuğumuzu bir kenara alalım
Şimdi pilavımızı hazırlamaya başlayalım Pilav tavasına margarin ve sıvı yağı alalım eritelim öncen suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayalım Kavrulduktan sonra fıstık ve üzümü ekleyip kavurmaya devam edelim Sonra suyunu ekleyip tuzunu ayarlayıp kapağını kapatalım Kaynara çıkınca altını kısıp pişip demlenmesini bekleyelim demlendikten sonra karabiber döküp hafif hafif karıştıralım pilavımızı
Şimdi doldurma zamanı tavuğumuzun açık olan popu kısmından öncelikle kolları dolduruyoruz sonra boğaz kısmını bacaklarını bütün pilav bittikten sonra tavuğumuzun etrafını temizleyelim ve dikelim
Ben sos olarak genelde acısız ketçap kullanırım çokta memnunum çok olmayacak şekilde tavuğun üzerine sürüyoruz Temiz bir fırın tepsisine veya borcama alıyoruz 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun
Deneyenlerin pişman olmayacaklarını bir lezzet gerçekten deneyenlere hayran kalınacak bir ana yemek
Kaynak : nefisyemektariflericom
Sosu İçin ;
1 yemek kaşığı domates salçası veya
Acısız ketçap
İç Malzeme ;
5 su bardağı pirinç
175 gram margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
12 çay bardağından biraz fazla dolmalık fıstık
12 çay bardağından biraz fazla kuş üzümü
Tuz
Karabiber ( damak tadına bağlı miktarı)
Su
Öncelikle herkese merhabalar çok nadir bulunan bir tarif ama çok lezzetli
yılbaşlarında ve düğünde kemikli tavuk dolması yapılır genelde ama ben kemiklerini çıkardığım için çok daha istemem bir tarif mükemmel bir ana yemek
Büyüklerimin takdirini aldığım bir tarif olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim
Umarım herkes beğenir evet gelelim hazırlamasına
Öncelikle tavuğumuzu nasıl açıyoruz Ondan başlayalım anlatımdan çok birşey anlaşılmayacak diye detaylı resimler paylaştım
Tavuğun popu kısmındaki küçük yağ parçasını kesiyoruz sonra bacak kısmını dairesel şekilde etini kemikten ayırıyoruz ve but kısmından tutup çeviriyoruz çıkarıyoruz, diğer bacağı da aynen bu şekilde çıkarıyoruz Sonra kalça kısmından bıçağın ucuyla dairesel şekilde yavaş yavaş eti kemikten sıyırıyoruz sıyırdıkça kemik bütün şekilde çıkmaya başlıyor
Kollar etten çok deri olduğu için çok hassas olmak lazım bıçakla sıyırarak çıkacak bütün kemiksiz tavuk hazır kollarının bacaklarının ve boğaz kısmının açık olan yerlerini dikilir yıkanır süzülür ve içi 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber ile sıvazlanır lezzeti daha güzel olması açısından tavuğumuzu bir kenara alalım
Şimdi pilavımızı hazırlamaya başlayalım Pilav tavasına margarin ve sıvı yağı alalım eritelim öncen suda beklettiğimiz pirinçleri ekleyip kavurmaya başlayalım Kavrulduktan sonra fıstık ve üzümü ekleyip kavurmaya devam edelim Sonra suyunu ekleyip tuzunu ayarlayıp kapağını kapatalım Kaynara çıkınca altını kısıp pişip demlenmesini bekleyelim demlendikten sonra karabiber döküp hafif hafif karıştıralım pilavımızı
Şimdi doldurma zamanı tavuğumuzun açık olan popu kısmından öncelikle kolları dolduruyoruz sonra boğaz kısmını bacaklarını bütün pilav bittikten sonra tavuğumuzun etrafını temizleyelim ve dikelim
Ben sos olarak genelde acısız ketçap kullanırım çokta memnunum çok olmayacak şekilde tavuğun üzerine sürüyoruz Temiz bir fırın tepsisine veya borcama alıyoruz 150 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet olsun
Deneyenlerin pişman olmayacaklarını bir lezzet gerçekten deneyenlere hayran kalınacak bir ana yemek
Kaynak : nefisyemektariflericom